Talas Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi. Belediye TEMA, Gönül Erleri Derneği, Erdemli Aile Vakfı, İnsan ve Medeniyet Vakfı ile el ele vererek engellilerin sosyal hayata bağlanması ve çevreye katkısı kapmasında çalışma yaptı. Reşadiye Mahallesi`nde belediyenin park alanı olarak ayırdığı bölgede fidan dikildi.
Projeyle ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, fidan dikimiyle gençlere alışkanlık kazandırılacağını belirterek, aynı zamanda çalışmanın birlik ve beraberlik açısından da önemli olduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Hedefimiz yeni evlenen çiftler, vefat edenler, yeni doğan bebekler ve bağış yapmak isteyenler için ilçemizde iki üç bölgede ayarladığımız büyük alanlarda fidan dikilerek orman oluşturmak. Burada kişilerin isimleri fidanlarda yazılı olacak. Böylelikle hem ekonomik hem de doğal olarak cenaze ve düğünlerde boşa giden çiçeklerin yerine, insanlığa hizmet edecek fidanlar dikilmiş olacak. Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarımız devam edecek" dedi.
TEMA İl Temsilcisi Abdülkadir Dağlı ise, sivil toplum kuruluşları ve Talas Belediyesi ile güçlerini birleştirdiklerini ifade ederek, "Biz fidanları Talas`a diktik ancak, fidanları biz esasen dünyamıza diktik. Yaptığımız iş evrensel bir iş. 40 insanın tükettiği oksijeni bir fidanımız üretecek. İnsanlığa böylece hizmet etmiş olacağız." şeklinde konuştu.
Fidanları toprakla buluşturan gençler ise insanlığa hayır yapmalarından dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek, çalışmanın herkese örnek olmasını diledi. Çalışmanın sonunda yorulan gençlere yemek ikram edildi.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de