Tarih: 10.09.2015 18:07

TALAS KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

Facebook Twitter Linked-in

  Hazırlanan projeyle Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), 1 Megavat gücündeki güneş enerjisi santralinin 500 kW´lık bölümünün kurulumuna yüzde 34 hibe desteği verecek.
Talas´ın Süleymanlı Mahallesi´nde 20 dönümlük araziye iki kısımdan oluşacak güneş enerjisi santralinin 500 kW´lık bölümüne destek için ORAN´da imza töreni düzenlendi. Burada konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, sözlerine ajansın yeni genel sekreterliği görevine getirilen Kamil Taşçı´yı tebrik ederek başladı. Başkan Palancıoğlu, "Burada kurucu Genel Sekreter olarak 5 yıl görev yapmıştım. Kendisiyle Kalkınma Bakanlığı´nda çalışmıştık. Şimdi bizim kurduğumuz ajansta kendi kurdukları sistemin uygulama tarafındalar. Kayseri, Sivas ve Yozgat´a hizmet edecekler. Başarılar diliyorum. Çok iyi bir ajansa geldiler. Kendilerinin de katkısıyla ajansımız bıraktığımızdan daha ileriye gidecektir" ifadelerini kullandı.
Başkan Palancıoğlu projeyle ilgili, "Talas´a 32 km uzaklıktaki Süleymanlı Mahallesi´nde 20 dönümlük araziye güneş enerjisi tarlası kuruyoruz. Böylelikle belediyemizin yıllık 400 bin TL civarındaki enerji giderini karşılamış olacağız. Toplam yatırım miktarı 1,8 milyon TL olacak projenin 637 bin TL´sini ORAN destekleyecek. Proje kendisini 5-6 yıl içinde amorti edecek. İnşallah en kısa zamanda santrali kurup enerji üretimine geçeriz." dedi.
ORAN´ın yeni Genel Sekreteri Kamil Taşçı ise daha önce Devlet Planlama Teşkilatı´nda uzman yardımcısı, uzman ve daire başkanı olarak görev yaptığını belirterek, "Kalkınma ajanslarının denetiminden sorumluydum. ORAN, Ankara ve İstanbul gibi bölgelerin içinde en iyi 3 ajanstan birisi. Yeni görevimde ilk imzamı bu projeye atmış olmam benim için ayrı bir öneme sahip." şeklinde konuştu.
Taşçı şunları söyledi: "Yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir rekabet mali destek programı kapsamında ajans olarak 9 projeye toplam 4,5 milyon TL destek veriyoruz. Bu proje kapsamında Talas Belediyemize 637 bin TL destek vereceğiz. Hayırlı olsun"
2 bin 200 adet güneş panelinin kullanılacağı santralle yıllık 930 bin kWh elektrik enerjisi üretilecek. Santralin tamamının devreye girmesiyle yaklaşık 1 milyon 800 bin kWh´lik enerjiye sahip olacak Talas Belediyesi, kendi ihtiyacını karşıladıktan sonra kalan kısmı satarak belediye bütçesine katkı sağlayacak.



10 EYLÜL 2015 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —