Tarih: 20.04.2015 22:35

SÜPER LİG'E ÇEYREK KALDI

Facebook Twitter Linked-in

PTT 1. Lig`in 28. haftasında Kayserispor, taraftarı önünde konuk ettiği Boluspor'u 3-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 sarı-kırmızılıların üstünlüğü ile tamamlanırken kapanış golünü Bobo kaydetti ve Kayserispor puanını 60'ya yükseltmeyi başardı.

Kadir Has Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Kayserispor oldu. Takipçilerinin kazandığı haftada 3 puan parolası ile sahaya çıkan sarı-kırmızılılar da, 12. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Turgut Doğan Şahin'in sert vuruşunda top kaleci Erdi Yokuşlu`da kaldı. 27. dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içerisinde Okay Yokuşlu`nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Kayserispor 1-0 öne geçti. 36. dakikada Boluspor'da sol çaprazda topla buluşan Kenan Şahin`in vuruşunda top kaleci Agayev`de kaldı. İlk yarının bitimine yaklaşık 4 dakika kala ise sağ kanatta topla buluşan Turgut Doğan Şahin ceza sahası içerisine orta yaptı. Yapılan ortayı iyi takip eden golcü oyuncu Bobo, defans bloğunun hemen önünden yaptığı kafa vuruşunda topu filelerle buluşturdu ve skoru 2-0'a taşıyan isim oldu. Karşılaşmanın ilk yarısını Kayserispor, Okay ve Bobo'nun kafa golleri ile 2-0 önde tamamladı.

KAYSERİSPOR 3-0 BOLUSPOR

İkinci yarıya daha durgun başlayan Kayserispor, ilk yarıdaki performansından uzak bir şekilde mücadeleye devam etti. Son derece vasat geçen ikinci yarının son dakikalarında ise Boluspor'un atağında ceza sahası dışında topla buluşan Murat Gürbüzerol`un vuruşunda top kaleci Agayev`de kaldı. Dakikalar 89'u gösterdiğinde ise Kayserispor'un ikinci golünü kaydeden Bobo yeniden sahneye çıktı. Mehmet Eren Boyraz`ın sağ kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Bobo, düzgün bir vuruşla kendisinin ikinci takımın ise üçüncü golüne imza attı ve skoru 3-0'a taşıdı. Bu golün ardından 3 dakikalık uzatma süresinde de başka gol sesi çıkmadı ve Kayserispor lider olarak başladığı karşılaşmayı yine lider olarak tamamladı ve Süper Lig adına bir adım daha atmış oldu.

MAÇ SONRASINDA KAYSERİ DE YÜZLER GÜLÜYORDU

Maç sonrasında Kayserispor da yüzler gülüyordu. Maçı izleyen Ak Parti Milletvekili adayları Mehmet Özhaseki, Yaşar Karayel ve Aydın Kalkan, Vali Orhan Düzgün ve Kayserispor Başkanı Bekir Yıldız takımın lige yeniden ismini yazdırdığını belirttiler. Maç sonrasında Kayserispor da Teknik Direktör Ertuğrul Seçme ise şunları söyledi: Bu gün gerçekten iyi bir galibiyet aldık. Rakibimiz PTT 1.Ligi'nin güçlü ekiplerinden Boluspor'du. Ligdeki oynadıkları futbol gerçekten iyi ama bulundukları konum hak ettikleri yerde değiller diye düşünüyoruz. Kazandığımız için mutluyuz, çok büyük bir avantaj elde ettik. Bu avantajımızı matematiksel olarak garantileyene kadar aynı ciddiyetle oynamaya devam edeceğiz. Kayserispor kadrosuyla, tesisiyle Süper Lige layık bir ekip. İnşallah son 6 maçımıza da en iyi şekilde hazırlanıp Kayserispor'u layık olduğu yere taşıyacağız” dedi.

Boluspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer ise şöyle konuştu: Zor bir karşılaşmaydı. Kayseri maçının çok zor olacağını önceden kestirmek zor olmasa gerek. Kayseri performansıyla ligin en iyi takımlarından biri, kaliteli bir kadrosu var. Zaten oynadığı oyunda bunu açıkça ortaya koyuyor. Bizde 2 haftadır kötü sonuçlar aldık. Buraya en azından puan almak için geldik. 3 haftalık zor bir fikstürden çıktık. 3 haftada galibiyet alamadık. Bizim için üzücü bir durum. Ligde 14 sıradayız, kabul edebileceğimiz bir yer değil. Ama şuan için geçici bir durum olduğunu düşünüyorum. Ligi ilk 10 içerisinde bitireceğimize inanıyorum. Tabi ki üzüntülüyüz biran önce toparlanacağız” ifadelerini kullandı.



20 NISAN 2015 HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —