Sosyal Medya dolandırıcılarına ceza yağdı

Sosyal Medya dolandırıcılarına ceza yağdı

İlimizde yaşanan  ve sosyal medya üzerinden araç motoru satma bahanesiyle bir kişinin 3 bin 500 lirasını dolandırdıkları iddiasıyla hakim karşına çıkan 3 sanık, 6 yıl 9'ar ay hapis ve 12'şer bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık T.M, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi -SEGBİS aracılığı ile katıldı, müşteki D.K. ise salonda hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar A.K. ve B.E. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşma savcısı mütalaasında, yaklaşık 120 kişiyi bu şekilde mağdur ettikleri öne sürülen 3 sanığın, "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

İnternetten otomobil motoru satış ilanını görerek iletişime geçtiği sanıklara 3 bin 500 lirasını kaptırdığını anlatan mağdur D.K, zararını gidermeyen sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, cezalandırılmalarını istedi.

Sanık T.M. ise diğer 2 sanığın arkadaşı olduğunu, bu eylemi kendisinin gerçekleştirmediğini ve boğazından haram lokma geçmediğini iddia ederek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, 3 sanığa da "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 6 yıl 9'ar ay hapis ve 12'şer bin lira adli para cezası verdi.



Pınarbaşı Terminal ve Ticaret Binası temel atma törenine katıldı
Simülasyon merkezi için imzaları attı
Cumhuriyet Başsavcılığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı
Yetenek taramasında 20 bin öğrenciye ulaşıldı
TEKNOFEST’e imza atacak 36 projeye dev destek
Özdoğan'dan 2.Kadın Kooperatifleri Fuarı'na davet
“Argıncık’ı modern bir yapılaşmayla taçlandırıyoruz”
Palancıoğlu’ndan çocuklara teknoloji atölyesi hizmeti
Büyükşehir’den gençlere özel uygulama: ‘Genç Kart Kayseri’
https://kaytvdigital.com/
Çerkes Sürgünü'nü 160. yılında unutmadı
"Bu yıl 28 kilometre yolumuzu asfaltlayacağız"
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ paneli
Melikgazi’de kavşaklar güzelleşiyor
Arıcılığa son 3 yılda 7 milyon TL'lik destek