Pazar yerleri, imar planında belirlenmiş veya asıl tahsis amacını engellememek kaydıyla ayrılmış diğer alanlarda bu Yönetmelikte belirtilen asgari koşulları taşıyacak şekilde belediyeler veya yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları iştirakleri tarafından kurulur. Gerçek veya diğer tüzel kişiler tarafından pazar yeri kurulamayacağını belirten Başkan Büyükkılıç, Semt pazarının kurulmasında, tüketici piyasasının büyüklüğü, ulaşım imkânları, semt pazarı sayısı ve bunların birbirlerine yakınlığı ile semt pazarının çevreye, altyapıya ve trafiğe getireceği yükler ile can ve mal güvenliği riski göz önünde bulundurulacağını kaydetti.
Semt pazarı kurulan yerlerde, üretici pazarı semt pazarı ile aynı günde kurulamayacağını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti… "Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğe istinaden Belediyelere yetki verilmiştir. Melikgazi belediyesi olarak semt pazaryerleri oluştururken bu yönetmelik maddelerine önem veriyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde her hafta farklı semtlerde 28 semt pazarı kurulmaktadır. Melikgazi Belediyesi olarak Semt pazaryerlerini önemsiyor ve değer veriyoruz. Bu alanlara özel fonksiyonlar katıyoruz. Üstü kapalı semt pazaryerlerimiz hem satıcı hem de tüketici için sağlıklı ve modern yapılardır. Melikgazi Belediyesi olarak Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri inşa ediyoruz. Pazar yerlerinde; Pazarcı ve üretici satış yerleri, Zabıta bürosu, Çöp toplama yeri, Elektronik tartılar, Hoparlör sistemi, Aydınlatma sistemi, Güvenlik kamerası, Tuvalet bulunması zorunlu hizmetlerdir. Bu yönetmeliğin 22. Maddesinde 4 başlıkta ve 8 alt başlıkta belediyelerin görev ve yetkilerini açıkça belirtmiştir. Bu neden ile Melikgazi Belediyesi olarak Pazaryerlerin kurulmasından başlayan süreç, satışı, satılan ürünlerin kalitesi, fiyatı ve satış sonrası pazaryerlerin temizliği gibi tüm işlemlerden belediyeler sorumlu tutulmuştur"
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Semt Pazaryerlerini haftanın bir günü hizmet vermediğini diğer günlerde kapalı otopark, kapalı basketbol sahası, mahalle toplantı alanı, kurban kesim yeri ve çocuk oyun alanı olarak 7 gün hizmet verdiğini sözlerine ekledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İstanbul’da 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın sokak ortasında öldürülmesine sert tepki göstererek, “Ahmet Minguzzi cinayeti adeta tekerrür etti” dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., SPK kapsamında yapılan bağımsız derecelendirmede aldığı yüksek puanla Borsa İstanbul’da önemli bir eşiği geride bıraktı. Detaylar Kayseri Haber'de..
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir sünger fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.