Tarih: 23.06.2012 10:22

ŞEKER HASTALARINA ÜCRETSİZ HİZMET VERİLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal güvencesi olmayan hastaların ilaç hizmetlerini karşıladıklarını belirten Türk Diabet Cemiyeti Kayseri Şube Müdürü Ekrem Çimen, Şeker hastalarının ihtiyacı olan ilaç ve tedavilerini karşılamaktayız. Ayrıca üniversite öğrencisi şeker hastalarına da burs vermekteyiz.” dedi.
Cemiyette bulunan laboratuar, doktor odası ve toplantı salonuyla şeker hastası olan vatandaşlara hizmet verdiklerini dile getiren Çimen, Cemiyetimiz, çalışmalarını yaparken tamamen gönüllü personellerle, doktor kadromuzla hizmet vermekteyiz. Hastalarımız buraya geldiklerinde doktorlarımızla yüz yüze görüşebiliyor. Amacımız, toplumda şeker hastalığı ile yeteri kadar bilgi edinmesi sağlamak. Şeker hastalığı çağımızın en büyük sorunları arasında yer almaktadır. Eğitim almış şeker hastası rahat yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.
Kayseri nüfusunun, yüzde 15'inin şeker hastası olduğuna dikkat çeken Çimen, Yaptığımız sağlık taraması ile Kayseri nüfusunun yüzde 15'lik kısmının şeker hastası olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlarımızın çoğu şeker hastalığını gizlemektedir. Diabet gizlenecek bir hastalık değil. Onunla yaşamayı öğrenerek, şeker hastalığını kontrol altına alabiliriz. Bu amaçla hastalara, diabet ile yaşamayı öğretmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —