ŞEHİT AİLELERİ DERNEK BAŞKANI ALİ YAVUZ

ŞEHİT AİLELERİ  DERNEK BAŞKANI ALİ YAVUZ

250 ŞEHİT VE GAZİ YAKINI İŞE YERLEŞTİRİLDİ”

HABERİ İZLE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 17 Martta düzenlenen kura çekimi sonucunda yurt  genelinde 4 bin 325, ilimizde ise 250 şehit yakını, gazi ve gazi yakını çeşitli kamu kurumlarına atandı. ‘Şehit Ve Gazi' yakınlarına yönelik iş istihdamı konusunda haber ekibimize açıklamalarda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Kayseri'de 250 şehit yakını, gazi ve gazi yakını çeşitli kamu kurumlarına atandığını açılayarak , birçok ailenin de yaştan veya okulundan dolayı beklediğine dikkat çekti.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakını 4 bin 325 kişinin iş kurası, Başbakan Davutoğlu`nun katıldığı törenle gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca düzenlenen kura töreninde, Türkiye genelinde 4 bin 325, Kayseri' de ise 250 şehit yakını, gazi ve gazi yakını çeşitli kamu kurumlarına atandı.

Kayseri'deki şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının atamaları konusunda haber ekibimize bilgiler veren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, son çıkan yasayla birlikte şehit ailelerine tanınan haklardan dolayı atamalar yapıldığına dikkat çekerek, Geçmiş aylarda toplam Kayseri'de 200 yakın ailemiz iş atanmasından faydalandı. Son atamada ise 40 yakın ailemiz kamu kuruluşlarına ataması yapıldı. Birçok ailemiz var. Yaştan dolayı veya okulundan dolayı bekleyen ailelerimiz de var. Bu ailelerimizde okulu bittikten sonra veya yaşı dolduktan sonra müracaatlarını yapacaklar. Kayseri'de 250 kişi atandı. Bunların içinde başka illerden gelip müracaat edenlerde var. Bu ailelerle birlikte 250 yakın kişi kamu kuruluşlarında atamaları yapılmış bulunmaktadır” dedi.

Öte yandan hükümetin  2 Ekim`deki atamada şehit ve gazi yakınları için ücretsiz seyahat kartı kullanımı konusunda bugüne kadar toplam 82 bin 639 kişiye ücretsiz seyahat kartı dağıldığı ve  Şehit yakını veya gazilere 2015 yılı itibarıyla 86 bin liralık 20 yıl vadeli ve faizsiz konut kredisinin sağlanmaya başlanacağı belirtildi.



Büyükkılıç, gençlerle kütüphanede bir araya geldi

Kayseri'ye kuvvetli yağış uyarısı

Tomarza'da kabak çekirdekleri ekildi

Melikgazi'de yüzme bilmeyen kalmayacak

Köpeği otomobile iple bağlayıp sürükledi

KOCAFEST’te ödüller sahiplerini buldu

Başkan Palancıoğlu bir projeyi daha hayata geçiriyor

Büyükşehir’den 26 milyon TL’lik beton parke taşı makinesi

Başkan Özdoğan: “İlçede ulaşıma engel bir durum yok”

Talas’ta her yönüyle Necip Fazıl Kısakürek Sergisi

Başkan Palancıoğlu'ndan İldem'e müjde

Kartal Kavşağı Projesi için "ortak akıl" toplantısı

Kocasinan’da vergi mesaisi

"Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Bünyan’da tespit ve bakım onarım çalışmaları sürüyor

Yağış su taşkınlarına neden oldu, araçlar mahsur kaldı