Tarih: 28.10.2011 12:47

SAVUNMA SANAYiiNi DESTEKLERiZ

Facebook Twitter Linked-in

Ajans denetiminde 2010 yılı İktisadi Kalkınma ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan 56 proje­nin uygulama sürecinin devam ettiğini bildiren Şentürk, “Bu çerçevede projelerin ihale faa­liyetleri devam etmekte, satın alma faaliyetleri kapsamında fiziksem kontrol ile anlık izle­me ve düzenli izleme ziyaretle­ri gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.

 

ORAN’ın 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği adı altında yeni mali desteğe çıktığını ve Temmuz ayı itibariyle de pro­je kabul sürecinin başladığını hatırlatan Şertürk, konuşma­sına şu şekilde devam etti:

 

“Bu proje başvurularından ön inceleme sürecini geçen­ler ajans uzmanları tarafından değerlendirilerek, ajans yöne­tim kurulu tarafından ince­lenmiş ve mali destek alacak projelere karar verilmiştir. Bu çerçevede, Kayseri ve Sivas il­lerinde 3, Yozgat ilimizde ise 4 olmak üzere toplamda 10 faa­liyet teklifi başarılı bulunarak sözleşmeler imzalanmıştır. Bu doğrultuda doğrudan Faaliyet Destek Projeleri kapsamında ilk izleme ve ihale faaliyetleri de başlayacaktır.

 

Daha önce açıkladığımız gibi ajansımız 2011 yılında bütçe­si 17.3 milyon TL olan üç baş­lıkta mali destek çağrısına çık­mış bulunmaktadır. Bunlar KOBİ’lere yönelik olarak, ‘Yeni ürün, Yenilikçi Ar-Ge ve Jeo­termal ve Madencilik’ ile kamu kurumlarına yönelik olarak Turizm Altyapısını Geliştirme mali destek programlarıdır. Bu kapsamda il ve ilçe mer­kezlerinde planladığımız bil­gilendirme toplantıları ve eği­timlere devam etmekteyiz. Bu güne kadar 19 bilgilendirme toplantısı düzenlemiş ve top­lamda 800 kişiden fazla katı­lımın sağlandığı bu toplantı­larda başvuru yapabilecek ku­rum ve kuruluşlar program­larla bilgilendirilmiştir.

 

Ajansımız bu proje destekle­ri sayesinde bölgemize katma değeri yüksek, sürdürülebilir, rekabet edebilir ve güçlü üre­tim altyapısının oluşması için gayret sarf etmektedir. Ajansı­mızın 2011 yılı mali destekle­rine proje başvurularının 18 Kasım’a kadar yapılması ge­rekmektedir.”

 

Vali Şentürk, Savunma Sana­yi konusunda ise yapılacak olan bir başvurunun mali yön­den destekleneceğini bildirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —