SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ

SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ

107. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI?

 107 yıl önce kaldırılan basın sansürü Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´nin organizasyonunda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törende konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ?Mevcut bulunduğumuz şartlar içerisinde sansürden ziyade bana göre emekçilerin sosyal haklarının gündeme taşınıp, maddi sıkıntılarının giderilmesi anlamında yapılması gerekenler ön planda tutulmalı diye düşünüyorum.? şeklinde konuştu.

Basına uygulanan sansürün kaldırılışının 107´inci yıl dönümü Gazeteciler Cemiyetinin öncülüğünde kutlandı. Cumhuriyet Meydanında tertiplenen törende bir araya gelen ilimiz basın emekçileri Ata´nın manevi huzuruna çıkıp saygı duruşunda bulundular ve çelenk bıraktılar?
Saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, basın emekçilerinin özlük haklarının yetersizliğine ve maddi imkansızlıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti? "Öncelikle bayramınızı tebrik ediyorum. 24 Temmuz 1908 tarihinden bugüne gelen basına sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutluyoruz. O süreçten bu yana her ne kadar mücadele edilmişse de sansür yine devam etmiştir" dedi. Başkan Kösedağ, "Mevcut bulunduğumuz şartlar içerisinde sansürden ziyade bana göre emekçilerin sosyal haklarından maddi sıkıntılarının ön planda olması gerektiğini düşünüyorum. Sansür dünyanın dört bir tarafında yeri geldiğinde uygulanabilir bir vaziyette. Ülkemizde de bunun uygulanmasının doğru olduğunu düşünüyorum ki Almanya, Amerika ve Fransa´da bunun örnekleri var. Biz basın mensupları olarak bir kamu görevi üstleniyoruz. Kayseri´de bana göre böyle bir problemimizin olmadığını düşünüyorum. Ülkenin içerisinde bulunduğu sürece baktığımızda çok duyarlı davrandığımızı görebiliyoruz"
Tören alanı dolduran basın emekçileri Kösedağ´ın konuşmasının ardından tören alanını terk ederken, kutlamalar kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan ?Kokteyl´in önceki günlerde yaşanan bombalı saldırılar nedeni ile iptal edildiği vurgulandı?
HABER: M. EMRE KİPMAN



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”

“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi

Özel çocuklara "QR kodlu" koruma

"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"

Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti