Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin; Kayseri'deki çiftçilere 2 milyar TL destek sağlandığını açıkladı.
Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Şahin, ülkede hayvancılığın ayakta kalabilmesinin tek yolunun kendi kaba yemini üretebilmesi olduğunu söyleyerek; "Türkiye'deki hayvancılığın ayakta durabilmesi için tek yolu var; kendi kaba yemimizi kendimiz karşılamamız. Bir hayvancılık işletmesi kendi kaba yemini karşılayamıyorsa para kazanabilme ihtimali çok zor. Aksaray'dan 1 liraya yonca aldığınızı varsayarsan, 1 lira da nakliyeye veriyorsunuz. Şimdi hayvana vereceğiniz şeye kendi değeri kadar nakliyeye vermek ticareti bilen bir şehir için yapılmaması gereken işlemlerden bir tanesi" dedi.
Çiftçilerin devlet desteğinden yararlanmak için resmi kiralama yapıp Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt yaptırmaları gerektiğinin altını çizen Şahin; "Resmi bir sözleşme yapılması lazım. sözlü akit ile olduğu zaman devletin bunu görebilme şansı yok. Dolayısıyla mülk sahibi kimse destek ona doğru gider. ÇKS kaydı olmalı. Bizim için önemli olan desteği verebilmemiz için ÇKS kaydının sizin üzerinizde olması lazım. Devlet olarak diyoruz ki mülk sahibi kimse para ona gidiyor. O yüzden tohum işini desteklemeye çalışıyoruz. Nakdi destekleri ayni desteklere çevirdiğimizde inanın üreticiler daha mutlu olacak. Devlet babadır, kimsenin bir şey kaçırmasına göz yummaz, gereğini yerine getirir. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde desteklemelerle alakalı yeni bir yapılanmayla sahadaki serzenişlerin önüne geçileceği konusunda ümitvarım. Çünkü üretim planlayabilmemiz de bundan geçiyor" ifadelerini kullandı.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de
Bal tenekeleri içinde uyuşturucuyla yakalanan sanık: "Ev almayı teklif ettiler"...Detaylar Kayseri Haber'de