Tarih: 17.04.2016 20:37

PROF. DR. EMİN IŞIK, SEYYİD BURHANEDDİN´İ ANLATTI

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi her ay Kayserilileri tanınmış yazar ve düşünürlerle buluşturmaya devam ediyor. Hunat Kültür ve Sanat Merkezi´ndeki söyleşi programına katılan Akademisyen ve İlahiyatçı Prof. Dr. Emin Işık, Seyyid Burhaneddin´i anlattı. Işık, Seyyid Burhaneddin´in Anadolu´yu mayalayanlardan birisi olduğunu söyledi.
Akademisyen ve İlahiyatçı Prof. Dr. Emin Işık, Hunat Kültür ve Sanat Merkezi´nde kitaplarını imzaladı ve söyleşi programında Seyyid Burhaneddin ile ilgili bilgiler verdi. Seyyid Buhaneddin´in Anadolu´yu mayalayanlardan olduğunu ve bu topraklara İslam´ı kazıdığını dile getiren Işık, "Bir milletin büyüklüğü nüfus çokluğu ile değil, yetiştirdiği büyük adamların çokluğu ile ölçülür. Büyük milletler büyük adamlar yetiştirir. Yetiştiremez oldukları zamanda çökerler" dedi.
"KAYSERİ´Yİ VE KAYSERİLİLERİ ÇOK SEVİYORUM"
Söyleşi sonrası Kayseri ile ilgili düşüncelerini ifade eden Prof. Dr. Emin Işık, Kayseri´de ilk dikkatini çekenin caddeler ve caddelerdeki çiçekler olduğunu söyledi. Şehrin canlı çiçeklerle süslenmesini çok beğendiğini ifade eden Işık, "Bu yapılan çok güzel bir şey. İnsanlara neşe ve heyecan katar. Kayseri´ye her geldiğimde biraz daha gelişmiş bir Kayseri görüyorum. Kayseri halkına da zaten bu yakışır. Kayserililer, çalışkan, üreten, dindar ve güzel insanlardır. Kayseri´yi de Kayserilileri de çok seviyorum. Allah felaketlerden, kötülüklerden ülkemizi ve tüm insanları muhafaza eylesin" diye konuştu.



17 NISAN 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —