Güncel
12 Ağustos 2018 - 16:11
Güncelleme: 12 Ağustos 2018 - 16:11

PANİĞE KAPILMADAN İŞLERİNİZİ YAPIN

Kayseri Ticaret Borsası 2018 yılında en çok işlem yaptıran üyelerini plaketle ödüllendirdi.

PANİĞE KAPILMADAN İŞLERİNİZİ YAPIN
Haberi Sesli Oku

Kayseri Ticaret Borsası 2018 yılında en çok işlem yaptıran üyelerini plaketle ödüllendirdi. Gecede konuşan Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, işlem hacmi olarak ilk 10 borsa arasına girmek istediklerini kaydetti.

Kayseri Ticaret Borsası´nın ödül törenine Vali Süleyman Kamçı,  AK Parti milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve iş adamları katıldı.

Gecede konuşan KTB başkanı Recep Bağlamış, işlem hacmi olarak ilk 10 borsa arasına girmek istediklerini kaydederek şöyle konuştu.

2018 yılı nisan ayında başladığımız bu yolculukta büyük mesafeler alarak Kayseri Ticaret Borsamızı daha verimli bir borsa haline getirebilmek için mücadele ediyoruz.2010 yılı itibari ile Kayseri Ticaret borsası olarak vizyonumuz 2023 yılında işlem hacmi olarak ilk 10 borsa arasına girebilmektir. Gelecek projelerlerimizin arasında ise Kayseri Ticaret borsamızın A plus   seviyesine çıkartmak, canlı hayvan pazarı kurmak, ticaret merkezi  ve satış salonu yapmak, borsacılık faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştirmek için ihtisas borsacılığın yapılması gibi faaliyetler çalışmalarımızın arasındadır..

KAYSO yönetim kurulu başkanı Mehmet Büyüksimitçi´de Kayseri Ticaret Borsası´nın dünyada örnek hale geldiğini belirterek Türk cumhuriyetlerine ve 57 İslam ülkesine borsacılık tecrübemizi aktarıyoruz" dedi ve ekledi.

Her yıl 2 Türkiye büyüklüğündeki nüfus orta sınıfa ekleniyor. Yanı başımızda, çevre çoğrafyamızda 2 milyarlık bir nüfus var. Bu 2 milyarlık nüfus yaklaşık 500 milyar dolarlık gıda, tarım ve hayvancılık ürünü ithal ediyor. Tarım ve hayvancılıktaki fiyat artışı genel fiyat artışının üzerinde. Tarım ve hayvancılıkta zaman zaman sıkıntılarımız oluyor, ama önemini hiçbir zaman yitirmeyecek bir iş yapıldığını unutmayın. Tarım ve hayvancılık sektörünü geliştirecek projeler üretiyoruz. Bugün ticaret borsalarımız dünyada örnek hale geldi. Türk cumhuriyetlerine ve 57 İslam ülkesine borsacılık tecrübemizi aktarıyoruz."

Gecede yaptığı konuşmada daha çok üretim için gayret gösteren Ticaret Borsası üyelerini tebrik eden Başkan Mustafa Çelik, en fazla işlem yaparak ödül alan firmaları da kutladı. Tarım ve hayvancılığın stratejik bir sektör olduğunun altını çizen Başkan Çelik, ?Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ?Bir devlet için savunma ve yerli silah sanayi ne kadar önemliyse, gıda güvenliği de aynı derecede ehemmiyetlidir. Bir milletin özgürlüğü için ekonomik imkânlar ne kadar elzem ise, tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeterli olması da o derece şarttır´ ifadeleriyle tarıma ve hayvancılığa verdiği önemi gösteriyor. Gıda, tarım ve hayvancılık sadece ülkemiz için değil tüm dünya için stratejik bir sektör. O halde bu sektörü elbirliği ile çok daha fazla canlandırmamız gerekiyor. Atalarımızın güzel bir sözü var. ?Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz´ demişler. O halde harmanda yüzümüz olması için çok daha fazla çalışacağız. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla satacağız. Çünkü biz geldiğimiz noktayı yeterli göremeyiz. Biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Çok daha güçlü olmak için her alanda daha fazla gayret göstermeliyiz. Bir Arap atasözünde ?Büyük ambar, küçük ölçekle dolmaz´ denir. Türkiye´nin ambarı büyük. Ölçeğimiz de büyük olacak, o ölçekteki ürünümüz de çok olacak? dedi.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için Büyükşehir Belediyesi´nin de çok önemli projelere imza attığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, tarıma ve hayvancılığa can suyu adı altında 53 tarım makinesi ve 203 süt soğutma tankı ile çiftçilere verdikleri desteği florası uygun olan iki ilçeye arıcılık desteği ile sürdürdüklerini söyledi. Üretimi artırmak için Şeker Fabrikası ile birlikte Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği´ni üretime açtıklarını ve Türkiye´de ilk olan Felahiye Toplu Ahır Projesi´ni büyük ölçüde tamamladıklarını ifade eden Başkan Çelik, Beydeğirmeni projesi hakkında da bilgi verdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da son zamanlarda Türkiye´nin ekonomide zor duruma düşürülmeye çalışıldığını belirterek, birlik ve beraberlik içinde bu çabaların boşa çıkartılacağını ifade etti.

Vali Süleyman Kamçı´da Kayseri ekonomisi denildiğinde akla ilk gelen sektörlerden olan ticaretin gelişimi daha iyi koşullara kavuşması ve üyelerin talep ve beklentilerine uluslararası nitelikte hizmet anlayışı ile karşılamak üzere çalışan Kayseri Ticaret borsamızı tebliğ ettiği ödül törenine hepiniz hoş geldiniz. Bildiğiniz üzere ülkemiz zor günlerden  büyük ihanetlerden uluslararası düzeyde baskı ve dayatmalardan geçiyor bu konuda  Allahın izni ile en kısa zamanda bu badirelerin hepsini atlatmayı bileceğiz? dedi.

Tören sonunda, en çok işlem yaptıran 10 üyeye plaketleri protokol mensuplarınca hak sahiplerine takdim edildi.

Haber Kaynak : Eray Sena KÖSEDAĞ

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9