Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan adayı Mahmut Çeçen düzenlediği basın açıklamasında seçim yarışını kazandığında çiftçinin yanında olacaklarını belirtti. Çeçen, “Pancar fiyatı biliyorsunuz çok düşük seviyede. 6 ton pancar çiftçinin sadece masrafına gidiyor. Çiftçimiz bir şey kazanamıyor. Bu nedenle biz pancarın değerini 200 liraya çıkartmayı hedefliyoruz. Küspenin oranı yüzde 18, biz bunu yüzde 25’e çıkartmak istiyoruz. Sulama avanslarını veya diğer çapa avanslarını 20 - 30 lira vererek inşallah çiftçimizin bankalara muhtaç olmasını önleyeceğiz. Çiftçimiz bankaya gitmeyecek, avans olarak çiftçiye her yerde destek olacağız. Sezonun ortasında bildiğiniz gibi elektrikler özelleşti. Özel şirket çiftçinin gözünün yaşına bakmadan elektriğini kesiyor. Onun için biz çiftçilerimize avans desteği vererek kendilerini bu durumdan kurtarmak istiyoruz” diye konuştu.
Yapılacak seçimde oy kullanacak olan çiftçilere seslenen Çeçen, “Tek ricamız iyi olanı seçsinler. Daha iyi bildiği insanlara oy versinler. Biz harama tevessül etmeyecek, insanların haklarını yemeyecek ve kendimizi bu işlere adadığımızı belirtmek istiyorum” dedi.
Boğazlıyan Bölgesi Yönetim Kurulu üye adayı Zinnuri Eser ise, “Şeker fabrikasını yasaya ve hukuka uygun bir şekilde yöneteceğiz. Haksızlığı hukuksuzluğu gidermeye talibiz. Birçok şeker fabrikası ham madde sıkıntısından dolayı sıkıntıya düşüyor. Bizde aynı duruma düşmeden tedbir almalıyız. Devlet şuanda Susurluk ve Çarşamba şeker fabrikasının kapısına kilit vurdu. Bizim biran önce tedbir alarak çiftçinin pancarı ekeceği seviyede fiyatlandırma yapmamız lazım” şeklinde konuştu.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede bir süre önce çıkan yangında kullanılamaz hale gelen evde incelemelerde bulundu.
Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, Alanya’da düzenlenen Büyükler Doğu Grubu Taekwondo Müsabakaları’nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Melikgazi Belediyesi tarafından Hunat Mahallesi’nde hayata geçirilen Sanat Melikgazi, atölyeleri, sergi alanları ve etkinlikleriyle Kayseri’nin kültür ve sanat yaşamına yeni bir soluk getirecek.
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Yozgat’ta düzenlenen U17 Yıldızlar Greko-Romen Stil Grup Müsabakaları’nda Şeker ERVA Spor Kulübü sporcuları önemli bir başarıya imza attı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Belgesi’ni yenileyerek bilgi güvenliği alanında uluslararası standartlara uyumunu bir kez daha
Kocasinan Belediyesi, halk sağlığını korumak ve çevreyi temiz tutmak amacıyla haşerelere karşı mücadelesini yılın 12 ayı boyunca aralıksız sürdürüyor.
Kayseri’nin Develi ilçesinde kaçak sigara ticareti yaptığı belirlenen 1 kişi, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın, Nusaybin–Kamışlı sınır hattında Suriye tarafında, terör örgütü SDG/YPG yandaşları tarafından Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz hizmet veren Çamaşır Yıkama Merkezi, 2025 yılı boyunca 11 bin öğrencinin faydalandığı sosyal belediyecilik projeleri arasında yer aldı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 ay önce hayata geçirilen E-OSB Portalı, sanayicilerin işlerini hızlı ve kolay şekilde yapmasını sağlarken kısa sürede yoğun ilgi gördü. Detaylar Haberimizde...
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı ve tipi sonrası şehir merkezi ve kırsal mahallelerde yürüttüğü yoğun çalışmalarla 11 ilçede 197 kırsal mahalle yolunu yeniden ulaşıma açtı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde hayata geçirilen Mutfak Sanatları Merkezi, Kayseri mutfağının eşsiz lezzetlerini ziyaretçilerle buluştururken kısa sürede 99 bin kişiyi ağırladı.
Hafta başından bu yana yükselişini sürdüren gram altın rekor seviyelerde işlem görüyor. Piyasalarda artan hareketlilik, yatırımcıları yılın geri kalanına dair yeni senaryolara odakladı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Nusaybin sınır hattında Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya sert tepki göstererek, olayın Türk milletinin tamamına yapılmış bir provokasyon olduğunu söyledi. Detaylar Haberimizde.