ÖZDİLEK, ORTADA 36 PUAN VAR”

"12 hafta kaldı ve ortada 36 puan var” dedi.

ÖZDİLEK,  ORTADA 36 PUAN VAR”
Spor 5.03.2015 22:53:06 0
Haberi Sesli Oku

HABERİ İZLE

Süper Lig'de sıkıntılı günler yaşayan Kayseri Erciyesspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek, Gençlerbirliği maçı öncesinde kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenleyerek 12 hafta kaldı ve ortada 36 puan var” dedi. Spor muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Özdilek, 10 takım düşme tehlikesi yaşıyor. Ancak ligden düşen takım biz olmayacağız” diye konuştu.

Süper Lig'de bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde Gençlerbirliği'ni konuk edecek olan Kayseri Erciyesspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek, Hürriyet Yeniköy'de bulunan Hacı Boydak Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi.

Kadrodaki eksik oyuncular hakkında bilgi vererek basın toplantısına başlayan Özdilek, Bu hafta cezası biten iki arkadaşımız var. Edinho ve Kaleci Gökhan aramızda olacak. Bunların yanında Yasin, 4 sarı kart cezalısı durumda. Drenthe ise gribal enfeksiyon geçiriyordu. 3 gündür aramızda değildi, ancak takımla birlikte çalışmaya başlayacak. Hafta sonuna kadar da bakıp değerlendireceğiz. Ciddi bir durum yaşadı. Geri dönüşüm nasıl olacak merak ediyoruz” dedi.

Galatasaray maçı ve Gençlerbirliği maçlarını da değerlendiren Özdilek, ligin kısaldığına dikkat çekerek Geçen haftayla ilgili olarak lig liderine kaybettik. Daha öncede söyledim, bu tür maçlarda basit goller yemeyeceksin. Bireysel hatalar yapmayacaksın. Maçın başında gol yedik ancak geri dönüş gösterdik, ancak ikinci yarıda geri dönüş yapamadık. 90.dakikada pozisyonumuz vardı. Değerlendirmiş olsak çok farklı olabilirdi. Bu hafta ise kendi evimizde Gençlerbirliği ile oynayacağız. Rakibin durumu bizim için önemli değil. Arada bulunan 6 puanlık farkı azaltıp, kazanıp aşağı çekmek istiyoruz. Her zaman söylüyorum, her maçımız bizim için çok önemli. Ligin boyu kısalıyor. 12 hafta var. Gerçekçi bakmak lazım içerde 7 maç, dışarıda 5 maç var. Ciddi avantajlı bir fikstür var gibi görünüyor. Ancak bunu da sahada desteklemek lazım. Biz oyuncu grubu olarak çabamızı sahada göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

Sezonda kalan maçlara tek tek bakacaklarını ve zorlu bir süreçten geçtiklerini dile getiren Özdilek, taraftar desteğine son derece ihtiyaç duyduklarının altını çizerek Zorlu bir süreçten geçiyoruz. 6 maçın 4 maçını deplasmanda oynadık. Oyuncuları motive ediyoruz. Bulunduğumuz durum çok sağlıklı değil ama bu durumdan kurtulacak potansiyel ve gücümüz var. Devam edeceğiz. Tek tek maçlara bakacağız. Kazandığımız zaman önümüze daha iyi bakacağız. Bu maç final maçı değil. Ortada 36 puan var. Çok ciddi bir puandır. Ligin kısaldığını da biliyoruz ancak avantajı biraz daha öne çekme adına nefes alma adına önümüzdeki Gençlerbirliği maçını kazanmamız gerekiyor.

ÖZDİLEKTEN DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Tabi burada oyuncu profilinin yanında seyirci potansiyeli de olmalı. Etki katacak taraftarları stada davet etmek istiyoruz. Onların destekleri takıma güç katacak. Rica ediyorum taraftarımız stadı doldursun ve destek olsun. Güzel bir maç olacak” dedi.

Basın toplantısında spor muhabirlerinin sorularını da yanıtlayan Özdilek, ligden düşme konusunda sorulan soruya ise Küme düşme ile ilgili bir cümlenin ağzımdan çıktığını hatırlamıyorum. Bu düşünceye geldiğim günden beri sahip değilim. Bunu hiçbir zaman ifade etmedim. Süper Lig'de 10 tane takımın pozisyon ve puan açısından düşme imkanı var. İlk yarıya bakarsanız 14 puan vardı. Etkenleri ifade etmeyi doğru bulmuyorum önemli olan bugündür ve yarındır. 36 puan var ortada, 36 puanı da kazanabiliriz. Hiç altlara bakmadım bakmamda. Bu zorlu süreçlerden çok geçtim ben. 12 hafta kala böyle bir söylemde bulunursam, kişiliğimle karakterimle ben ters düşerim. Böyle bir algıyı düşünmek bile bizim felsefemizde yok. Önemli olan bu sene ligde kalmaktır. Futbol parmak şaklatıp düzeltmek gibi bir şey değil. Benim oyuncularımın böyle bir düşüncesi yok. İnişler çıkışlar olur. Ancak uzun yıllardır ilk kez 10 tane takım mücadele içine giriyor. Yukarıda 2 maç kaybeden takım farklı hedefe gider. Bizim hedefimiz belli” ifadelerini kullandı.

Tinerle soba yakarken alevler içinde kaldı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.

Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi'nde yapım ihalesi gerçekleştirildi...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.

Melikgazi’de bıçaklı saldırı: 1’i ağır 3 yaralı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.

Kayseri-Sivas yolunda zincirleme kaza: 7 yaralı

Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.

Erciyes’te kayak sezonu bitmiyor! İşte nedeni

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.

4 bin 500 yıl öncede aynısı yapılıyormuş!

Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik tahmin raporu (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de pazar günü semt pazarı nerelerde kurulacak? (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Kocasinan’da öğrencileri sevindiren yeni destek projesi - İmzalar atıldı...

Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden dijital tanıtım atağı...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.

ERSİAT SOSYAL SORUMLULUK İÇİN TOPLANDI

Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil

Başkan Hızar'dan gövde gösterisi

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...

Kocasinan Şimşekspor'da hakem tepkisi

Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.

Hasketbol SK'da 15 maçta 32 oyuncu forma giydi

Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.

Tarih ve sanat TAREM'de hayat buluyor

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Talas Restorasyon Eğitim Merkezi (TAREM) kursiyerlerinin ortaya koyduğu el emeği eserlerle adeta bir sanat atölyesine dönüştü.

Kaldırıma çarpan otomobil 200 metre savruldu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çarptıktan sonra 200 metre savrulup, ağaca çarparak durabildi.