Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri şubesi tarafından 'Şehitler Gecesi ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma Programı' gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin; "Hak dava bugüne kadar şühedamızın ve gazilerimizin omuzlarında gelmiş, bugünden mahşer sabahına kadar da yine o omuzlarda yükselecektir. Ne mutlu o bahtiyarlara. Ne mutlu o Cenabı Hakk’ın kendisine büyük nimetler verdiği şehit kullarına. Unutulmamalıdır ki; 'şehadet' sevdaların en büyüğü ve en yücesidir. Şehadet insanın en yüce sevdası uğruna, inandığı davası uğrunda verdiği müstesna bir kavganın adıdır. Bir başka ifadeyle bizim imanımız da, tarihimiz de bir sevdadır, bir davadır. Şehadet şereflerin ve rütbelerin en yücesidir. Şehadet şehitlerin efendisi, Hz. Hamza’nın izini sürmektir. Şehadet Hz. Musabın yolundan gitmektir. Şehitlerimiz başlarımızın tacı, gönüllerimizin sultanıdır. Bizler, bu imanı, bu cihanı, bu vatanı şehitlerimize borçluyuz. Bizler davası uğruna canlarını seve seve feda etmiş, şehadete koşmuş mücahitlerin sevdalısıyız" şeklinde konuştu. Şahin; "Bu gecede İslam’ın ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’yı, Gazze’yi, Kudüs’ü ve orada direnen mücahid kardeşlerimizi de anmadan geçemeyiz. Kudüs bizim onurumuzdur. Çünkü Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, ne zaman Müslümanlar tarafından yönetilse dünyaya huzur hâkim olmuştur. Şunu unutmamamız gerekir ki, Kudüs kurtulursa dünya kurtulur. Bu noktada eğer tam bağımsız bir Kudüs ve Filistin hedefliyor, bunun için mücadele ediyorsak, İslam birliği hedeflerimizi gerçekleştirmeli ve D8’leri mutlaka harekete geçirmeliyiz. 13 yıl önce Şubat ayında Rahmeti Rahmana kavuşan, Kudüs davasını hayatımızın merkezine koymamıza vesile olan, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan hocamıza selam olsun. Kendisi cihadın sadece bir savaş değil, yaşama biçimi olduğunu; İman varsa imkan vardır düsturuyla şartlara teslim olmamayı ve ümmet olmayı bizlere öğretti. Bizlere düşen ümmet olmaktır" ifadelerini kullandı.
Program Saadet Partisi Kayseri Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan’ın konuşması, Mustafa Beyaz’ın günün anlam ve önemine dair sunumu ve sanatçı Osman Gündüz’ün ezgileri ile devam etti.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...