Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ?Milli Seferberlik´ ilanı doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´nca 6 Ocak´ta Konya´da çalışma hayatında Milli Seferberlik ilan edilesi ile harekete geçen Bakanlık Müsteşarı Ahmet Erdem, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri´ye geldi. SGK İl Müdürlüğü´nde medya mensuplarının karşısına geçen Erdem, aktif sigortalı sayısının son 15 yıl içerisinde 12 milyondan 20 milyon 500 bine ulaştığını kaydetti.
Müsteşar Ahmet Erdem, SGK İl Müdürlüğü´nde düzenlediği basın toplantısında Milli Seferberlik ilanı doğrultusunda Kayseri´ye geldiklerini belirterek şöyle konuştu: ?Bakanlık olarak amacımız, hizmetlerimizi vatandaşımızın ayağına götürmek. Bu sebeple çalışma hayatı sosyal güvenlikte ve Bakanlığımızın ilgili konularda verdiğimiz hizmetlerin kalitesini daha artırmayı daha da güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Kayseri, sanayisi gelişmiş, ülkemiz ekonomisine katkı veren bir ilimiz. Bugün burada çalışma hayatının taraflarıyla bir araya geleceğiz, 2023 hedefleri doğrultusunda yapacağımız çalışmaları ve teşviklerimizi anlatacağız. Bu seferberlik kapsamında Bakanlığımızın üst yöneticileri olarak bütün illeri ziyaret edeceğiz, bugün ve yarın 14 vilayet daha ziyaret edilmiş olacak, toplam bugüne kadar 48 vilayeti ziyaret etmiş olacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gidilmedik, ziyaret edilmedik bir il bırakmayacağız. 81 vilayetimizde ticaret ve sanayi odaları, esnaf, emekliler, işçiler vs. bunların hepsiyle görüşeceğiz 2023 vizyonuna uygun olarak insan onuruna yakışır bir çalışma hayatını hayata geçirmek için gerek yasal gerekse yapısal bütün reformları hayata geçirdik. Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde aktif sigortalı sayımız 12 milyondan 20 milyon 500 bine ulaşmıştır. Emeklimiz 5 milyon 887 binden 11,5 milyona ulaşmıştır ayrıca 2002´de % 52 olan kayıt dışı istihdam %33´ler seviyesine getirilmiştir. Bakanlığımızın koordinesinde hazırlanan ulusal istihdam stratejisiyle 2023´e kadar istihdamın %55´e, kadınların iş gücüne katılımının % 41´e, işsizliğin de % 5´e düşürülmesini hedeflemekteyiz.?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...