Tarih: 21.06.2016 18:32

MHP´DE

Facebook Twitter Linked-in

MHP´nin 10 temmuzda yapılacak olağanüstü kongresinde genel başkan seçiminin yanı sıra 70 kişilik MYK listesi de yenilenecek?Bahçeli ve Akşener´ in genel başkan olması halinde MYK´ya girecek isimler ve Kayseri Teşkilatı ile ilgili dengeler farklılık gösterecek gibi?
MHP´de olağanüstü kongre tartışmaları sürüyor. Muhaliflerin hafta sonu yaptığı kongreye yönelik sert eleştirilerde bulunan Genel Başkan Bahçeli, tüzük kongresinin kendileri için ?yok hükmünde? olduğunu söyledi.
MHP´de gözler tüzük kongresinde alınan kararları onaylaması gereken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´na çevrildi. Başsavcılık MHP Genel merkezi´nin iddia ettiği gibi tüzük kongresinde yapılan değişiklikleri kabul etmezde muhalifler mecburen 10 Temmuz´da genel merkezin koyduğu kurallarla yapılacak kongreye katılmak zorunda kalacak. Aksi halde ise muhalifler Genel Merkeze karşı ciddi bir avantaj elde etmiş olacak.
MHP´nin 10 Temmuz´da yapılacak olağanüstü kongresinde genel başkanın yanı sıra 70 kişilik merkez yönetim kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin de seçimleri yapılacak. Halen MHP MYK´da Kayseri´den bir isim yok. Ancak Kayserili (Erkiletli) olan Başbuğ Pınarbaşı İstanbul kontenjanından MYK listesine girmişti. 10 Temmuz´da yapılacak kongrede Bahçeli´nin yeniden genel başkanlığı halinde, MYK listesine eski vekiller Hasan Ali Kilci veya Süleyman Korkmaz´dan birinin girme ihtimali yüksek.Bu durumda 1 kasım sonrasında Bahçeli´nin yanında duran kayseri Teşkilatı´nında Kilci ve Korkmaz ´dan hangisinden yana tavır koyacağı ise merak ediliyor.
Öte yandan 10 temmuz kongresinde aday olabilmesi halinde, seçilme ihtimali yüksek olan Meral Akşener´in genel başkanlığı halinde ise partinin sadece MYK ve MDK değil teşkilatları da büyük oranda değişecek.Akşener´in genel başkan olması halinde İl Başkanı Baki Ersoy´un görevden almayı beklemeden istifa edeceği sanılıyor. Akşener´in MHP genel başkanlığına getirilmesi halinde ise sadece MYK´ya yeni isimler girmekle kalmayacak Kayseri il Başkanı da, Teşkilatı da değişecek.Akşener´li bir MHP´de, genel başkan adayı Ümit Özdağ ile birlikte hareket eden Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun Özdağ´ın Akşener´le birlikte olması halinde, MYK´da yer alması,yada Meclis´de ?kırmızı plakalı? bir göreve getirilmesine kesin gözle bakılıyor. Bu arada Akşener´in MYK listesinde Mustafa Öztürk´ün Kayseri, İbrahim Sungur´un ise, İstanbul kontenjanından yer alması bekleniyor.



21 HAZIRAN 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —