Siyaset
15 Ağustos 2020 - 15:34
Güncelleme: 15 Ağustos 2020 - 15:34

MHP MELİKGAZİ, KONGRESİNİ YAPTI

BAKİ ERSOY, “MHP, KAYSERİ’NİN EN GÜÇLÜ PARTİSİDİR”

MHP MELİKGAZİ, KONGRESİNİ YAPTI

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Teşkilatı’nın 13. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut başkan Ertuğrul Enes Kalın güven tazeledi. Divan Başkanlığı’nı yapan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “MHP Kayseri’nin en güçlü partisidir. MHP her gün daha da güçlenerek yoluna devam edecektir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Teşkilatı 13.Olağan Kongresi’ni Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kongreye, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP Kayseri il Başkanı Serkan Tok, MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Enes Kalın ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından oluşan divan heyetinin başkanlığını Milletvekili Baki Ersoy yaptı.

Teşkilatın faaliyetlerinin okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Burada söz alan MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Enes Kalın, şöyle dedi: “Nüfusu 571 bine ulaşan Melikgazi ilçemiz tarihi, kültürel ve ekonomik önemiyle Kayseri’nin parlayan yıldızıdır. Anadolu’yu bizlere vatan kılan, değerlerimizi bu mübarek toprağa ilmek ilmek işleyen aziz ceddimiz Melikgazi’nin maneviyatı bizimledir. Türk İslam düşüncesinin ve zarafetinin sembol ismi Osmanlı’nın yüz akı, koca Mimar Sinan bizim topraklarımızdan yetişmiş onur nişanemizdir. Mevlana’nın hocası Seyyid Burhanneddin Hazretleri bu topraklarda yatmaktadır. Bugün 58 mahallemizle birlikte Melikgazi’de yaşayan büyük bir kitle ile samimi bir aileyiz. Gün geçtikçe büyüyen ve gelişme potansiyeli yüksek olan bir ilçeyiz. Görevlendirildiğimiz günden bugüne partimizin Melikgazi’de aktif olması için parti yönetimimizle birlikte çalışmalar yürüttük. İnsanlara ulaşmaya ve dertlerini dinlemeye özen gösterdik. Melikgazi’nin sosyal, ekonomik ve kültürel alanda nabzını tutmaya, vatandaşlarımızın problemlerini çözebilmek için yollar aramaya çabaladık.”

Daha sonra kürsüye gelen eski başkanlardan Mazhar Gündoğ’da şöyle konuştu: “İdlib’de ne işimiz var, Libya’da ne işimiz var diyenler arasında Türkiye’nin çok ciddi bir siyasi mücadeleyi takip ediyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partili olarak çok değerli genel başkanımızın önderliğinde bizim Suriye’de, Irak’ta, Kerkük’te, Musul’da, Libya’da, Cezayir’de işimiz var. Bizim büyük Türk Birliği diye bir ülkümüz var. Biz Turan Ülkücüleri sevdalısıyız diyen bir safta siyaset yapmanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Değerli arkadaşlar o nedenle Cumhur İttifakı diyoruz, o nedenle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye de devreye girmesini, can bulmasını, ete ve kemiğe bürünmesini, Türkiye’nin önündeki sorunların daha hızlı ve daha seri bir şekilde ortadan kaldırılması için bir mücadelenin neferleriyiz.”

Konuşmasında gündeme dair açıklamalarda bulunan MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok da kongreye korona virüs yüzünden hiçbir şekilde misafir kabul edilmeyeceğini söyledi. Konuşma yapan İlçe Başkanı Ertuğrul Enes Kalın ve eski il başkanı Mazhar Gündoğ’un konuşmalarına katıldığını bazı konularda ekleme yapmak istediğini belirterek şöyle konuştu: “Rabbim Cumhur İttifakı’nın gücünü, kuvvetini artırsın. Bakınız bu ittifak, 15 Temmuz’da hain FETO’cü darbecilere karşı kuruldu. Bu ittifak kurulmasaydı şimdi burada kongreleri burada sizin, bizim yapma imkânımız yoktu. Bakınız bir etrafınıza. Büyük Türk Devleti, Suriye’de iki büyük sefer gerçekleştirmiş ve ordumuz devletimize kast eden askerlerimizi şehit eden düşmanlara karşı el birliği ile zafer kazanmıştır. Akdeniz yarın çok sıcak olacak. Türkiye yarın çok sıcak olacak. Çünkü 2020 yılındayız. Yeni bir yüzyılın ilk 25 yılında dünyanın sistemi yeniden kurulur. Yeniden kurulan bu sistemde bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti yedi düvelde mücadele etmektedir. Bu mücadelesini ederken kazanacağı ana unsur işte bu salonda sizlersiniz, bizleriz. Bu salondan çıkacak Cumhur İttifakının gücü Türkiye’nin gücü olacaktır. Birliğimiz Türkiye’nin birliği olacaktır. Dirliğimiz Türkiye’nin dirliği olacaktır. Bu nedenle 2071 hedefine bugün bu birliktelik damga vuracaktır. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi korusun.”

MHP’nin Kayseri’de güçlenen bir teşkilat yapısı olduğunu kaydeden MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da, parti olarak Kayseri’deki en güçlü parti olduklarını söyleyerek şunları ifade etti: “Türkiye’nin konumu hepimizin malumudur. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi’nin mensupları olarak en alt kademeden başlamak kaydıyla en üst kademeye kadar genel başkanımızın geçmişten bugüne sonuna kadar yanında olmuş, bundan sonrada yanında ve emrinde olacağı birer neferiz. Kayseri’de güçlenen bir teşkilat yapısı var. Gerek 24 Haziran seçimlerinde gerekse 31 Mart seçimlerindeki rakamlar her şeyi özetliyor. Bunun yanında 24 Haziran ve 32 Mart seçimlerinden sonra bugüne kadar geldiğimizde ise MHP şuanda Kayseri’de teşkilat olarak en hazır parti görünümünde idi, bugünden sonra bana göre en hazır parti olacak. Çünkü bugün ve yarın 16 ilçe kongresini Allah izin verirse tamamlayacağız, il kongremiz içinde genel merkezimizin ve genel başkanımızın talimatlarını bekleyeceğiz. Bu kongreler teşkilatlarımızı güçlendirme adına çok önemli kongrelerdir. Biz genel itibari ile baktığımızda MHP Kayseri’de inanın bunu yürekten söylüyorum, bir siyasi parti olarak MHP Kayseri’nin en güçlü partisidir. MHP her gün daha da güçlenerek yoluna devam edecektir.”

Konuşmaların ardından tek liste gidilen seçimde delegeler oy kullandı. Yapılan seçimde MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Enes Kalın yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Haber Kaynak : Eray Sena KÖSEDAĞ
Anahtar Kelimeler: MELİKGAZİ KONGRESİNİ YAPTI

KGC Başkanı Kösedağ’dan Türk bayrağına yönelik saldırıya sert tepki

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.

KASKİ’den Kayseri’ye yeni içme suyu hamlesi: 10 kuyu için ihale açılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.

Kayserispor’da Başakşehir mesaisi başladı

Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.

Cıngı’dan Kayseri tarımı için dikkat çeken açıklamalar...

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Kurulu’nda Kayseri detayı…

Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yemliha Mahallesi’ne yeni sağlık yatırımı geliyor

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.

Develi’nin eski belediye başkanı hayatını kaybetti

Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Vali Çiçek’ten Nusaybin’deki Türk Bayrağı saldırısına sert tepki

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.

Gram altın 10 bin TL olur mu? İslam Memiş’ten dikkat çeken tahmin

Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.

Okandan’dan sağlık yatırımı açıklaması: 800 yataklı yeni hastane

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kayseri’de ByLock kullanıcısı ihraç emniyet müdürü yakalandı

Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9