Tarih: 04.03.2016 23:37

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ

Facebook Twitter Linked-in

 

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başbakanlığı döneminde temeli atılan 1 ve 2014 yılında tamamlanarak hizmete gireceği açıklanan ?Bölge Hastanesi´nin akıbeti hakkında bilgi almak üzere Sağlık Bakanı Müezzinoğlu´nun cevaplaması için soru önergesi vererek ?Gecikmenin nedenini ve gecikmeden dolayı ilgili firma hakkında işlem yapılacak mı?? diye sordu.
MHP´li Yusuf Halaçoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi vererek ?Bölge Hastanesi´nin akıbetini sordu.
Hastane temelinin 5 yıl önce atıldığını hatırlatan Halaçoğlu, cevaplanmasını istediği sorularla ilgili şu bilgileri verdi: ?10 Eylül 2011 tarihinde Kayseri Bölge Hastanesi´nin temel atma töreninde konuşan dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ´Bugün 10 Eylül. 2014´ün 10 Mart´ında burayı açacağız demektir. Tamam? Büyük ihtimalle mart ayından biraz daha öne çekme ihtimalimiz de olacak. 3 yılda bitirme sözleri var. Şimdi ben İtalyanları biraz tanırım. İyi dostlarım vardır, başta Berlusconi... Burada bir anlaşma yapacağız, 3 yıl bana fazla geliyor. Biz istiyoruz ki yerel seçimler öncesinde Kayseri şehir hastanesine kavuşsun. Anlaştık, hayırlı olsun´ şeklinde bir beyanatta bulunmuştur. Kayseri Bölge Hastanesi´nin ihale bedeli ne kadardır? Hastane inşaatı planlandığı tarihin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen neden hala bitirilmemiş ve hizmete girmemiştir? Bu gecikme ile ilgili yüklenici firma/firmalara bir yaptırım uygulanacak mıdır? İnşaat şu an hangi aşamadadır ve hangi tarihte bitirileceği planlanmaktadır? Adı geçen tesis hizmete girdiğinde maliyetinin ne kadar olacağı öngörülmektedir??



4 MART 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —