Tarih: 15.01.2015 21:49

MEVLANA MAHALLESİ KADINLARINI EĞİTTİ

Facebook Twitter Linked-in

Talas Belediyesi`nin toplumun her kesimine yönelik eğitim faaliyetleri sürüyor. Daha önce Nevin Akyurt Kültür Merkezi`nde kadınlara yönelik verilen eğitim, bu kez Mevlana Mahallesindeki Fatma Bacı Baciyanı Rum Kadın Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören programa konuşmacı olarak katılan psikolog Fatma Begüm Aslan, kadınların önce insan haklarına, sonra kadın hakları ve kadının insan haklarına sahip olduğunu söyledi. Kadınların şiddetsiz bir hayat yaşamaya hakları olduğunu belirten psikolog Aslan, "Eğitime, kendini geliştirmeye, mutlu bir evliliğe ve iletişim kurmaya hakkı olan kadının dayak, okuldan alınmak, kötü bir evlilik, küfür, azar ve hakarete hakkı yoktur" değerlendirmesinde bulundu..

Aslan, ülkemizde kadınların en çok Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeyinde şiddete maruz kaldığını anlatarak, "Buradaki kadınların yüzde 53`ü şiddet görmekte. En az şiddet ise yüzde 25 ile Batı Marmara`da yaşanmakta." şeklinde konuştu. 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, eğitimlerle kadınların kendi haklarını bilmelerine ve özgüvenlerinin artmasına yardımcı olduklarını kaydederek, "Kadınlarımıza yönelik her alanda kendilerini geliştirip bilinçlendirmeleri için verdiğimiz eğitimlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda kadınlarımız haklarını iyi bilirse şiddete maruz kalmaları da o derece azalır." diye konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —