Tarih: 15.02.2016 17:06

MELİKŞAH´A KAYYIM GELEBİLİR

Facebook Twitter Linked-in

Fetullah Gülen´e yakınlığı ile bilinen kişilerin kurduğu Burç Sağlık ve Eğitim Vakfı´nın inşa ettiği ve mütevelli heyetini oluşturduğu Melikşah Üniversitesi´ne önümüz deki günlerde kayyım atanacağı söyleniyor.YÖK mevzuatına yapılan değişiklikten sonra Melikşah´la birlikte, Fatih, Mevlana, Zirve, İpek, Süleyman Şah ve Turgut Özal Üniversitelerine yeni bir mütevelli heyetin (kayyımın) atanması bekleniyor.
Kayseri´nin ilk vakıf üniversitesi olan Melikşah´a yakında kayyım atanabilir.
Fetullahçı Yapı´ya mensup isimlerin üyeleri arasında yer aldığı, Burç Sağlık ve Eğitim Vakfı´nın kurduğu Melikşah Üniversitesi genişleme alanı ile ilgili olarak çok sayıda ünlü isimle ilgili geçtiğimiz yıl bir operasyon düzenlenmişti?
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nın sürdürdüğü bu soruşturma devam ederken, soruşturma iddianamesinin son aşamaya geldiği ve önümüzdeki günlerde mahkemeye sunulacağı belirtiliyor.
Bu arada YÖK bir süre önce Vakıf üniversiteleri ile ilgili yönetmeliği değiştirmişti.Resmi Gazete´de yayınlanan yönetmeliğe göre mahkeme kararına da gerek duyulmadan YÖK tarafından vakıf üniversitelerinin mütevellileri bir soruşturma raporuna veya mahkeme kararına dayandırılarak değiştirilebilecek.
Kulislerde aralarında Melikşah, Fatih, Zirve, Mevlana, İpek, Süleyman Şah ve Turgut Özal Üniversitelerinin de bulunduğu 8-10 kadar PDY´ye yakın isimlerin kuruculuğunu yaptığı üniversitelere kayyım (yeni mütevelli) atanacağı iddia ediliyor?
YÖK´e yakın çevreler, bu üniversitelere mayıs ayına kadar yeni yönetimlerinin atanacağı ve sonrasında öğrenci alım şartlarını ve üniversite idaresinin de yeni atanacak kayyımca belirleneceğini ileri sürüyorlar.



15 SUBAT 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —