Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ortaokul öğrencilerine yönelik resim, şiir ve hikâye yarışması düzenleyeceğini sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Yarışma ile şehitleri anmak, Türk milletinin yazdığı kahramanlık destanını gelecek nesillere aktarmak ve öğrencilerin tarih bilincini güçlendirmek amaçlanıyor.
Vatan sevgisi, bağımsızlık ruhu ve birlik duygusunun yeni nesillerde pekiştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen yarışma; resmî ortaokullar ile imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin katılımına açık olacak. Yarışma, resim, şiir ve hikâye olmak üzere üç ayrı dalda gerçekleştirilecek.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenecek organizasyonla, öğrencilerin Çanakkale Zaferi’nin milli ve manevi anlamını sanatsal ve edebi çalışmalar yoluyla ifade etmeleri hedefleniyor.

Resim dalında yarışmaya katılacak öğrencilerin eserleri; tema, kompozisyon, tekniğe uygunluk ve özgünlük kriterleri doğrultusunda değerlendirilecek. Şiir dalındaki eserlerde ise temanın işlenişi, Türkçe ve dilbilgisi kurallarına uygunluk, konuya hâkimiyet, ses unsurları, hece özellikleri, derinlik ve etki gücü dikkate alınacak. Hikâye dalında başvuracak öğrencilerin çalışmaları da başlık, anlatım düzeni, anlatım zenginliği, yazım kuralları ve bütünlük açısından incelenecek.
Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, hazırladıkları eserleri öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine teslim edecek. Okul komisyonları tarafından değerlendirilen eserler, 13 Şubat’a kadar ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilecek. İlçe ve il düzeyinde yapılacak değerlendirmelerin ardından dereceye giren eserler Bakanlığa iletilecek.
Ülke genelinde her üç dalda dereceye giren öğrencilere ödül verilecek. Başarılı bulunan öğrenciler, 30 Mart–1 Nisan tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenecek törende ödüllerini alacak.
Yapılan paylaşımda son başvuru tarihi 6 Şubat 2026 olarak açıklandı.
Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde çıkan kavgada silahla vurulan 3 kişiden 1’i hayatını kaybetti, 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Ekipler olay sonrası kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde, soluk borusuna yiyecek kaçan 78 yaşındaki Fevzi Bilici, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Özellikle yüksek kesimlerde sis etkili olurken görüş mesafesi yer yer düşüyor.
Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla gıda güvenliğine yönelik denetimlerini sürdürüyor.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 5'nci kattaki evinin penceresinden atlayan şahıs hayatını kaybederken, o anlar kameraya yansıdı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, son dönemde ABD, İsrail ve İran arasında artan gerilim ve çatışma riskine dikkat çekerek, yurtdışında bulunan Türk vatandaşlarına uyarılarda bulundu.
Kadınlar tuvaletinde kabine saklanarak 15 kadının fotoğraf ve videosunu çeken erkek şahıs hayrete düşürdü
Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Cuma Buluşmaları kapsamında sahaya çıkarak çiftçilere TARSİM, kırsal kalkınma destekleri ve yeni destekleme modellerini anlattı.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri’nin tarım gücünü artıracak dev projede tüm kuyular suyla dolduğunu, yatırım ve istihdam hedefleri hızla yaklaştığını duyurdu.
Kayseri’de müzikseverlerin günlerdir beklediği konser için geri sayım sürerken son anda gelen bir açıklama planları tamamen değiştirdi.
1–7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında Yeşilay Kayseri Şubesi tarafından 4–6 yaş Kur’an kurslarında çocuklara yönelik farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.
AK Parti Kayseri İl Teşkilatı, Ramazan Ayında da çalışmalarını hız kesmeden sürdürerek vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.
Kayseri'de uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.E. (30), polis tarafından yakalandı.
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, sosyal medyada paylaşılan görüntüler sonrası harekete geçti. Felahiye’de yarış yaptığı belirlenen iki otomobil trafikten men edildi.