Mazlum-der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti. “28 Şubat darbesini yapan ve darbe döneminde her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa imza atan sanıklar için açılan davanın duruşmaları Ankara da başladı. Darbeciler yargılanırken dönemin hukuksuz yargı kararları da mağdur etmeye devam ediyor. Son olarak Malatyalılar Müslüman Gençlik diye darbecilerin uydurduğu aslı olmayan bir örgüte üye olmaktan yargılanan araştırmacı yazar Ramazan KAYAN’ın kardeşi Nurettin KAYAN abisi Ramazan KAYAN’ı evinde misafir ettiği için darbe dönemi mahkemelerinin hukuksuz yargılamaları sonucunda verdiği 3 yıl 9 ay hapis kararı, darbecilerin yargılandığı bugünlerde Yargıtay tarafından onaylandı ve kesinleşmiş oldu. Nurettin KAYAN’ın ağabeyi araştırmacı yazar Ramazan KAYAN, darbe döneminde Müslüman Gençlik Malatyalılar davasında 50 arkadaşı ile birlikte idamla yargılanmış, daha sonra örgüt kurmakla suçlanmış, örgütle ilgili herhangi bir belgeye ulaşılamadığı için de beraat etmişti. 28 Şubat darbe dönemi yargısının örgüt mensubu olmakla suçlayıp delil bulamayınca beraat ettirdiği Ramazan KAYAN’ın kardeşi Nurettin KAYAN’ı abisini evinde misafir ettiği için 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum etmesi, Yargıtay’ın da bu kararı onaylaması darbe dönemi hukuksuzluklarının hala devam ettiğinin en büyük delilidir. MAZLUMDER olarak, yıllardan beri yok sayılması ve sanıkların yeniden yargılanması için mücadele edip kampanyalar düzenlediğimiz 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi talebimiz ile ilgili on binlerce imzayı meclis başkanlığına ulaştırmıştık. Nurettin KAYAN’ın durumu bu çabalarımızın ne kadar yerinde ve haklı olduğumuzu ortaya koymuş bulunmaktadır. Nurettin KAYAN gibi daha fazla mağduriyetler yaşanmaması için TBMM’yi, hükümeti ve Adalet Bakanlığını yeni hukuki düzenlemeler yapmak için göreve davet ediyoruz”
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de
Bal tenekeleri içinde uyuşturucuyla yakalanan sanık: "Ev almayı teklif ettiler"...Detaylar Kayseri Haber'de