Tarih: 06.01.2020 16:46

MAHKÛMLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Ceza İnfaz Kurumları’nda bulunan hükümlüler ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce denetim ve takipleri yapılan hükümlülerin kurslarda hazırladığı ürünlerden oluşan ‘ Mahkûmlar Sergisi ’ bir alışveriş merkezinin sergi katında ilimizi sakinlerinin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında konuşan Vali Şehmus Günaydın, tutuklu ve hükümlü olarak tanımlanan vatandaşların gerek cezaevinde bulundukları süre içerisinde gerekse tahliye olduktan sonra hayata hazır olmaları için devlet olarak farklı faaliyetler tertiplendiğinin altını çizdi.

Kayseri Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlüler ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce denetim ve takipleri yapılan hükümlülerin kurslarda hazırladığı ürünlerden oluşan ‘ Mahkûmlar Sergisi ’ bir alışveriş merkezinin sergi katında açıldı. Açılışa Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş, Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, “Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ceza İnfaz Kurumu yönetimi olarak bizler tüm hükümlü ve tutuklularımızı devletimizin bir emaneti olarak görüyoruz. Amacımız ceza infaz kurumlarımızdan ailelerine ve topluma yararlı bireyler olarak tahliye olmalarıdır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.“Kurumlarımızda tahliye öncesi ve tahliye sonrası için eğitim ve iyileştirme programları oluşturarak sosyo ekonomik olarak vasıflı sosyo kültürel yönüyle düzeyli bireyler hedeflenmektedir. Modern ceza infaz anlayışı diyebileceğimiz bu hedefin ilk aşaması planlı eğitim ve iyileştirme programlarıdır. İkinci aşaması ise bu programlar vesilesiyle hükümlü ve tutukluları dış dünyayla yani toplumsal hayatla buluşturarak sosyal eğitim ve iletişim sürecine adapte etmektir. Ceza infaz pratiklerinden anlıyoruz ki hükümlüyü yeniden topluma kazandırmanın yolu meslek ve yeteneklerine uygun bir işte çalıştırmak yoksa bir meslek edinmelerinde geçiyor. Bünyan Ceza İnfaz Kampüsünün faaliyete geçirilme aşamasında alt ve üst yapı çalışmalarında desteklerini esirgemeyen ve bugün bizleri yalnız bırakmayan Valiliğimize, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve bizimle iş birliği yapan tüm kurumlara şükranlarımızı sunuyoruz. “ Vali Şehmus Günaydın ise konuşmasında, tutuklu ve hükümlü olarak tanımladığımız vatandaşların gerek cezaevinde bulundukları süre içerisinde gerekse tahliye olduktan sonra hayata hazır olmaları için devlet olarak farklı faaliyetleri olduğunun altını çizerek şunları ifade etti. “Toplum hayatında değişik nedenlerle cezaevine düşen vatandaşlarımız oluyor. Tutuklu ve hükümlü olarak tanımladığımız bu vatandaşlarımızın gerek cezaevinde bulundukları süre içerisinde gerekse tahliye olduktan sonra hayata hazır olmaları için hayatta yaşayabilecekleri sıkıntıların asgariye indirilmesi için devlet olarak değişik faaliyetlerimiz oluyor. Az önce ifade edildiği gibi tutuklu ve hükümlülerin yeteneklilerine göre kendilerini geliştirmeleri için kurslar açıyoruz. Yeteneklerine göre açılan kursların sonucunda ortaya çok güzel ürünlerin çıktığını görüyoruz. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin hayatın her alanında ihtiyaç duydukları kurslar Cumhuriyet Başsavcılığımız ve diğer kurumlarla istişare edilmekte ve ihtiyaç duyulan kurslarda açılmaktadır. Serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “

Konuşmaların ardından ‘ Mahkûmlar Sergisi ’ kurdele kesilmesinin ardından açılırken protokol üyeleri sergiyi gezerek ürünleri incelediler.


Kayseri Haber Gazetesi Video Haber


(6 Ocak 2020) MAHKÛMLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU
MAHKÛMLAR SERGİSİ VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNE SUNULDU

Kayseri Haber Gazetesi

Orjinal Habere Git

— HABER SONU —