LOKANTA ÇALIŞANLARINA BELGE SINAVI

LOKANTA ÇALIŞANLARINA BELGE SINAVI

Lokanta sektöründe çalışan 24 kişi, ustalık belgesi almak için sınava girdi.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse başkanlığında oluşturulan jüri, 24 kişiye uygulamalı sınav yaptı. Et ve sebze doğrayan, dönerlik et açan katılımcılara bazı yemeklerin yapılışı da soruldu.
Bir lokantada çalışan 22 yaşındaki Esma Vuruşaner de ustalık belgesi almak için yeteneğini ve becerisini ortaya koydu.
Sınav sonunda jürinin yaptığı değerlendirmede katılımcılardan 22'si ustalık belgesi almaya hak kazandı.
Oda Başkanı Köse, sektörde çalışanlara 2009 yılında belge zorunluluğu getirildiğini anımsatarak, ''Gıda sektörü birçok konuda hassasiyet gerektiriyor. Sunduğumuz hizmet, insan sağlığını direkt ilgilendirdiği için başta gıda ve iş yeri hijyeni olmak üzere sektör çalışanlarının yemek pişirme tekniklerini iyi bilmesi gerekiyor. Bu sınavı belirli aralıklarla tekrarlayarak sektör çalışanlarının tamamını belge sahibi yapacağız'' dedi.



Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”
Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi
Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı
‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı
2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı
Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu
Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri
“KAYBİS yeni sezonunu açtı”
Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek
“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”
HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı
1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı
Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu
Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor