Tarih: 04.08.2012 12:01

LOKANTA ÇALIŞANLARINA BELGE SINAVI

Facebook Twitter Linked-in

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse başkanlığında oluşturulan jüri, 24 kişiye uygulamalı sınav yaptı. Et ve sebze doğrayan, dönerlik et açan katılımcılara bazı yemeklerin yapılışı da soruldu.
Bir lokantada çalışan 22 yaşındaki Esma Vuruşaner de ustalık belgesi almak için yeteneğini ve becerisini ortaya koydu.
Sınav sonunda jürinin yaptığı değerlendirmede katılımcılardan 22'si ustalık belgesi almaya hak kazandı.
Oda Başkanı Köse, sektörde çalışanlara 2009 yılında belge zorunluluğu getirildiğini anımsatarak, ''Gıda sektörü birçok konuda hassasiyet gerektiriyor. Sunduğumuz hizmet, insan sağlığını direkt ilgilendirdiği için başta gıda ve iş yeri hijyeni olmak üzere sektör çalışanlarının yemek pişirme tekniklerini iyi bilmesi gerekiyor. Bu sınavı belirli aralıklarla tekrarlayarak sektör çalışanlarının tamamını belge sahibi yapacağız'' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —