Tarih: 03.01.2012 10:11

LEZZETTE 80 YILLIK DENEYİM

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde 80 yıldır üretilen Karamavuş sucuğu, doğal rüzgarla kurutuluyor.

      Hacılar'da 1930 yılında Hüseyin Karamavuş tarafından kurulan tesiste üretilen sucuklar, geleneksel Kayseri sucuğu lezzetiyle müşterilere sunuluyor.

      Karamavuşlar firması sahibi Hakan Karamavuş Erciyes'in eteklerinde doğal rüzgarla kurutulan sucuklarda hiçbir katkı maddesi bulunmadığını belirterek, ''Hiçbir katkı maddesi bulunmayan sucuklarımızı Erciyes'in eteklerinde doğal rüzgarla kurutuyoruz. Sucuklarımızı dananın ön kol ve but kısımlarından alınan etle baharat ve sarımsak katarak üretiyoruz. Herhangi bir kimyasal madde içermiyor. Günlük 500 kilogram üretim kapasitesine sahibiz, ancak üretimi 200 kilogramla sınırladık. Yeni bir işletme yaptırıyoruz. Orada tam kapasite ile çalışmayı hedefliyoruz'' dedi.

      İşletme sorumlusu veteriner hekim İsmail Şentepe de, Karamavuş sucuklarını 100'de yüz dana etiyle hiçbir katkı ve koruyucu madde olmaksızın ürettiklerini ifade ederek, ''Sucuklarımızı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından onaylı sertifikayla üretiyoruz. Normal şartlarda ısıl işlem görmüş ruhsatımız da var ancak sadece açık havada geleneksel olarak büyüklerimizden gördüğümüz gibi fermantasyonla kurutuyoruz. Fermantasyon, hava durumuna göre 1 hafta ile 10 gün arasında sürüyor'' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —