Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Master Planı ile ilgili olarak önceki gün Erciyes'te çeşitli incelemelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti.
Ziyarette Bakan Davutoğlu'na Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç eşlik etti.
Başkan Özhaseki ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kayseri'nin kendi örf ve adetlerine sahip çıkarken diğer yandan da sanayi, ticaret ve son dönemde de Erciyes'te yürütülen turizm çalışmalarıyla dünyaya açıldığını ifade etti.
Bakan Davutoğlu'nun görüşlerinin kendileri için büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, Bakan Davutoğlu'nun bulunduğu süre içinde Kayseri'den memnun kaldıklarını umduklarını ve kendisini Kayseri'de tekrar görmek istediklerini ifade etti.
Sözlerine "Kayseri'den memnun kalmamak mümkün mü?" şeklinde başlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kayseri'nin, doğasından, manevi havasından memnun kaldık. Kayseri'de her şey var, Allah buraya Erciyes gibi bir güzellik nasip etmiş, ecdadımız da bu güzelliği mimari güzelliklerle bezemişler ve bizlere böylesine güzel bir şehir miras bırakmışlar. Ne mutlu Kayseri'ye ki bu güzelliklere sahip çıkacak bir belediye başkanı ve ekibi var." dedi.
Kayseri'nin bütün yerel idarecilerin uyum içinde çalışması yönünden büyük şansa sahip olduğunu kaydeden Bakan Davutoğlu, "Kayseri'de görmekten mutluluk duyduğum bir ekip ruhu var. Kayseri'deki kardeşlik havası profesyonel bir belediyecilik anlayışı ile bütünleşmiş. Şahsınızda bütün çalışanlarınızı tebrik ediyorum. Erciyes'te yürüttüğünüz çalışmaların bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesini diliyoruz. Şehirler büyük projelerle ayağa kalkarlar ve küresel anlamda büyük şehir kimliği kazanırlar, Kayseri'nin bunu başaracağına inanıyoruz. Kayseri'de geçirdiğimiz iki günün tadı damağımızda kaldı, inşallah tekrar geleceğiz." şeklinde konuştu.
Ziyaretin anısına Başkan Özhaseki, Bakan Davutoğlu'na üzeri Türk motifleriyle bezeli gümüş ibrik hediye ederken, Bakan Davutoğlu da Başkan Özhaseki'ye bir plaket verdi.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de