Tarih: 09.05.2014 09:50

KÜLTÜREL VE TURİSTİK YERLERİNİ GEZİP İNCELEYECEKLER

Facebook Twitter Linked-in

Alman seyahat acentalarının üst düzey yöneticilerinin yer aldığı 16 kişilik heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün`ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Kayseri ile ilgili kısa bilgiler veren Vali Düzgün, Kayseri`nin Kapadokya bölgesinde bulunduğunu ve Asurlular, Hititler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden pek çok eseri bünyesinde barındırdığını bildirdi.
Vali Düzgün, geçen yıl Türkiye`ye 35 milyon turist geldiğini, bunların büyük bir kısmını da Alman turistlerin oluşturduğunu belirterek, Kayseri`ye ise çok az turist geldiğini ifade etti.
Vali Düzgün, ``Kayseri`de özellikle Selçuklulardan günümüze kalan pek çok eser bulunuyor. Bu özelliğiyle Sivas ve Konya ile birlikte UNESCO Geçici Dünya Kültür Mirası listesine girdi. Ayrıca Kayseri, Anadolu`da ticaretin başkenti olarak bilinir, geçmişi 6 bin yıl öncesine dayanan ticari birikime sahiptir. Yine UNESCO tarafından Geçici Kültür Mirası Listesine dahil olan Kültepe-Kaniş/Karum bölgesinde Asurlulardan kalma pek çok ticari anlaşmalar bulunmuştur`` dedi.
Kayseri`de hali hazırdaki otellerin 5 bin yatak kapasiteli olduğunu, ancak özellikle Erciyes Dağın`da hızla yeni otellerin yapıldığını belirterek, ``Bu sayede otel sayımız ve kapasitemiz artacaktır. Ayrıca Kayseri, son yıllarda Erciyes Dağı`na yapılan kayak merkezleri sayesinde sadece ülkemizin değil, Avrupa`nın da sayılı kış turizm merkezlerinden birisi olmuştur. Erciyes Dağı`ndaki kayak pistlerinin uzunluğu 105 kilometredir. Ancak açılan yeni pistlerle birlikte 2 yıl içerisinde pistlerin uzunluğu 2 katına çıkacaktır`` diye konuştu.
Vali Orhan Düzgün, daha sonra konuk Alman heyete slaytlar eşliğinde Kayseri`nin tarihi, kültürel, turistik ve sportif tanıtımını yaptı.
Düzgün, Alman seyahat acentalarının yöneticilerine yönelik hazırlanan program sayesinde, Almanya`dan Kayseri`ye daha çok turist gelmesini sağlamayı amaçladıklarını da ifade etti.
Alman heyet, kendileri için hazırlanan program dahilinde başta Kültepe, Kapuzbaşı şelaleleri, Erciyes Dağı olmak üzere Kayseri`nin pek çok önemli turizm yerlerini gezip inceleyecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —