KTB BAŞKANI ŞABAN ÜNLÜ

KTB BAŞKANI ŞABAN ÜNLÜ

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri'nin kaçak et konusunda birinci sırada olduğu yönündeki raporlara açıklık getirdi. Ünlü, Sevk raporu olmayan sakatat veya etler polis tarafından yakalanınca kaçak olarak işlem yapılıyor” d

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kaçakçılık raporlarına yansıyan rakamlarda 36 bin 520 kilo kaçak et yakalandığı yönündeki haberleri değerlendiren Şaban Ünlü, Öncelikle kaçak etin ne olduğunu bilmek lazım” diye konuştu.
Mezbaha haricinde ruhsatsız kesilen hayvanların sevk raporu olmadan nakledilmesi halinde polis ekipleri tarafından yakalanması neticesinde kaçak olarak işlem yapıldığının altını çizen Ünlü, 36 bin kaçak et deniliyor. Ben bu konuyu çok iyi biliyorum. Kurban Bayramı'nda kesilen büyük ve küçükbaş hayvanların kelleleri raporsuz olarak sevk edildi. 2011 yılında Emniyet tarafından yakalanan ve raporlara yansıyan rakam da bunu ifade ediyor. Bunlar, geldiği bölgeden sevk raporsuz olarak nakledildiği için bu şekilde işlem yapıldı. Emniyet yakaladığı bu sakatatları Tarım İl Müdürlüğü'ne teslim etti ve bunlar imha edildi” dedi.
Bu tarz haberler yapılacağı zaman veterinerlerden, Kasaplar Odası'ndan veya Kayseri Ticaret Borsası'ndan bir görüş alınmasının daha uygun olacağını bildiren Ünlü, Bu meslekle uğraşanlardan sağlıklı bilgi alınırsa esnaflarımız haksız yere suçlanmaz. Kayseri'nin imajına da zarar verilmez” ifadesinde bulundu.



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”
“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi
Özel çocuklara "QR kodlu" koruma
"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"
Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”
Kayseri Üniversitesi 6 yaşında
Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”
Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi
"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"
Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet
Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri
“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”
Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti
Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf
Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı