KOCASİNAN 4 BİN YIL ÖNCESİNİ TANITACAK

KOCASİNAN 4 BİN YIL ÖNCESİNİ TANITACAK

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 4 bin yıl önce Asurlu tüccarların hayat tarzını üstü çatılı açık hava müzesiyle dünya kültürel mirasına kazandıracaklarını söyledi. Başkan Bekir Yıldız, 5 bin yıllık tarihi geçmişiyle çok önemli medeniyetlere ev s

Kültepe-Karum'da Asurlu tüccarlara ait 5 evi, '5 Ev Çatı Koruma Projesi' adı altında düzenleyerek ziyaretçileri 4 bin yıl önceye götürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, “Aynı Anadolu mimarisi gibi Asurlular temel taş üzerine kerpiçle ev inşa etmiş. Tabii, hava şartları ve yağışlar bu yapıları her geçen gün olumsuz etkiliyor. Ziyaretçiler de bu gezdikleri harabelerden bir şey anlamıyor. Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'nun yürüteceği projeyle buradaki 5 evi; fırını, ocağı, küpü, yaşama alanı, mezarıyla birlikte ortaya çıkarıp canlandırılacağız. Bu 5 yapının çatısını kapatarak bu alanı, ziyaretçiyi 4 bin yıl önceye götürecek şekilde anlaşılabilir mekan haline getireceğiz. Asurluların hayatlarından bir kesit sunacağız, ziyaretçi sadece harabe görmeyecek. Kültür mirasını koruma altına alacak, 4 bin yıl önceyi anlayacağız” şeklinde bilgiler verdi.

Başkan Bekir Yıldız, '2011 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında, tahmini maliyeti 500 bin lira olan Kültepe-Karum 5 Ev Çatı Koruma Projesi'nin, Or-An'dan yaklaşık 315 bin lira mali destek almaya hak kazandığını da kaydetti.



Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti

Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi

Kayseri’de havalar ısınacak

Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu

“Geri dönüşümle geleceği ve doğayı koruyoruz”

Gençlik Haftası Kayseri’de dolu dolu geçecek

“Başkan Yalçın bize özgürlüğümüzü verdi”

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde kat karşılığı ihale düzenlendi

Kocasinan, LED teknolojisiyle 5 yılda 12 milyon TL tasarruf sağladı

Erciyes Kayak Merkezi'ne 12 adet tenis kortu kararı

Talas’ta kurban pazarına başvurular başladı