KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

KIŞ  HAZIRLIKLARI  BAŞLADI

?İMECE USULÜ´ KIŞLIK YİYECEKLER HAZIRLANIYOR

Ağustos  ayının son günlerini  yaşarken sonbaharın ayak sesleri duyulmaya başladı bile? Çetin kış günlerinin  de habercisi  olan sonbahar mevsimi  Anadolu insanı için aynı zamanda  kışa hazırlık sürecidir de?  Bu hazırlıkların en önemlilerinden  olan  turşular , salçalar, kışlık yufka ekmekler  hazırlanmaya başlanırken  haber ekibimiz  Yenişehir mahallesinde  kışlık yufka ekmek yapan  hanımları sizler  için görüntüledi?

Ağustos  ayının son günlerini  yaşarken sonbaharın ayak sesleri duyulmaya başladı bile? Çetin kış günlerinin  de habercisi  olan sonbahar mevsimi  Anadolu insanı için aynı zamanda  kışa hazırlık sürecidir de?  Eylül ayı ile birlikte start verecek olan  sonbahar mevsimine sayılı günler kala kadınlarda kış hazırlığı telaşı başladı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte hazırlıklarına başlayan kadınlar imece usulü olarak her gün bir kişinin kışlık yufka ekmeğini sac  ateşinde pişiriyor. Akşam saatlerine kadar süren pişirme işleminin ardından yufkalar kurutulmaya bırakılıyor. Kurutulan yufkalar soğuk kış günlerinde yufka ekmek  ve  börek olarak pişirilerek tüketiliyor. Hazırlanan yufkalarla pişirilen börekler kış sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.

İmce  usulü  kışlık  ekmek pişirdiklerini söyleyen Yenişehir Mahallesi  sakinlerinden Hatice Yıldız, "Bir gün bana başka bir gün diğer komşulara yufka yapacağız. Burada imece usulü kışa hazırlık yapıyoruz" derken Gürcü Sarıyıldız ise "Sabahtan kalktım ocağı yaktım komşuları çağırdım ekmek yapıyoruz burada. Komşulara, eşe dosta bir gün bana bir gün onlara yapıyoruz. Kışın da dondurucuya koyuyoruz daha sonra çıkarıp, kızartıp yiyoruz. Herkes evinde yapıyor hazırlığını yapıyor işte bu şekilde katlayıp poşetlere koyuyoruz. Dolaplara koyuyoruz kışın da yiyoruz" diye konuştu.



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”

“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi

Özel çocuklara "QR kodlu" koruma

"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"

Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti