KİMSE YOK MU VAN VE ERCİŞ’E, KIŞ ŞARTLARINA UYGUN OYUN ÇADIRI KURACAK

KİMSE YOK MU VAN VE ERCİŞ’E, KIŞ ŞARTLARINA UYGUN OYUN ÇADIRI KURACAK

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi depremzede çocukları unutmadı. Dernek tarafından Van ve Erciş'e çocukların kış şartlarında da oynayabileceği 6 tane oyun çadırı kurulacak.

23 Ekim 2011 tarihinde merkez üstü Van Erciş olan 7.2 şiddetindeki deprem ve ardından Edremit merkezli 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremin ardından bölgede çok sayıda bina yıkıldı ve 639 kişi de hayatını kaybetti. Depremler sonrası devlet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları depremzedeler için seferber oldu. Çok sayıda yardım kuruluşu bölgeye giderek yaraların sarılması anlamında büyük hizmetlere imza attı. Kimse Yok Mu Derneği de bölgenin ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında önemli miktarda yardım malzemesini depremzedelere ulaştırdı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Kayseri şubesinden de şu ana kadar 2 kamyon ve 4 TIR dolusu battaniye, tüplü ve elektrikli ısıtıcı, uyku tulumu ile kahvaltılık ve kuru yiyeceklerden oluşan gıda maddeleri bölgeye ulaştırılarak dağıtıldı. Dernek, depremzede çocukları da unutmadı. Toplam 6 tane oyun çadırı bağlantısı yapan dernek, kış şartlarına uygun bu çadırları bölgeye gönderecek. Oyun çadırı içinde, kaydırak, tahtıravalli ve salıncak gibi 6 ayrı oyun aleti bulunacak.

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, oyun çadırının ilkini önümüzdeki hafta içinde Van'a göndereceklerini söyledi. Diğer 5 çadırın ise önümüzdeki günlerde Erciş ve Van merkezde yetkililerin göstereceği yerlere kurulacağını belirten Haskaraman, Kayseri halkının duyarlılık imtihanından başarıyla çıktığını kaydetti. Van'da yaşayan insanlarla bin yıl öncesine dayanan kardeşlik bağlarının olduğunu vurgulayan Haskaraman, "Bizler et ve tırnak gibiyiz. Kaderimiz bin yıl öncesinden birlikte çizilmiş. Bazı çapulcular bu birlikteliğimizi bozamaz." diye konuştu.

Kayserili yerel yöneticiler, siyasetçiler ve işadamlarından oluşan 160 kişilik heyetle birlikte Kurban Bayramı'nın birinci gününü Van'da geçirdiklerini anımsatan Haskaraman, dernek olarak bölgeye gönderilen yardımların hepsini hayırseverlerden topladıklarını ifade etti. Haskaraman, "Van ziyaretinin ardından orada yaşanan 5.6'lık deprem sonrası kimden ne istediysek geri çevirmediler. Hayırsever işadamlarına ve halkımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Bu arada Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezi tarafından deprem bölgesinde okul ve dershane kurulacağı da belirtildi. Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, dernek bünyesinde orada binlerce öğrenciye de burs verileceğini kaydetti.

 

 



Büyükşehir’den gençlere özel uygulama: ‘Genç Kart Kayseri’

https://kaytvdigital.com/

Çerkes Sürgünü'nü 160. yılında unutmadı

"Bu yıl 28 kilometre yolumuzu asfaltlayacağız"

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ paneli

Melikgazi’de kavşaklar güzelleşiyor

Arıcılığa son 3 yılda 7 milyon TL'lik destek

Melikgazi’den rahat ve konforlu ulaşım için alternatif yol

Talas’ta Necip Fazıl Sergisi

2. Kadın Kooperatifleri Fuarı başlıyor

“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”

“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi

Özel çocuklara "QR kodlu" koruma

"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"

Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında