KAYSO yeni üyelerine üyelik beratlarını takdim etti

KAYSO yeni üyelerine üyelik beratlarını takdim etti

KAYSO yeni üyelerine üyelik beratlarını takdim etti
Güncel 8.06.2024 13:53:00 0

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından yeni üyelerine yönelik istişare toplantısı ve üyelik belgesi takdim töreni düzenlendi. KAYSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Başkanlık Divanı’nın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda yeni üyelere üyelik beratları takdim edildi.   


 Toplantıda Kayseri Sanayi Odası’nın tarihçesi ve işleyişi hakkında bilgi veren (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Sanayi Odası’nın 1966 yılında temellerinin atıldığını ve 2 bin 200 üyesini dünyaya bağlayan bir köprü niteliğinde olduğunu söyledi. 


 Üretimde verimliliği artırmak ve dijital dönüşüm süreçlerinde  işletmelere destek olmak amacıyla Kayseri Model Fabrika’yı kurduklarını ifade eden Başkan Büyüksitmici, “Kayseri Model Fabrika, işletmelerimizde yalın üretim tekniklerini kullanarak israfı en aza indirmek için örnek üretim hatları oluşturarak imalat sanayi işletmelerinde verimlilik, dijitalleşme ve enerji verimliliği gibi konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor. Bu güne kadar 120 projeyi tamamladık. Bu projelerde günlük yüzde 40 ila yüzde 240 arasında üretim artışı, 12 milyon doların üzerinde de tasarruf sağlandı” dedi. 
 Başkan Büyüksimitci, KAYSO bünyesinde Yeşil ve Dijital Dönüşüm Ofisleri kurarak, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının yanı sıra Sürdürülebilirlik, Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlaması ve İkiz Dönüşüm alanlarında üyelerine hizmet verdiklerini söyledi. 
 Oda olarak üyelerinden gelen birçok konuyu takip ederek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Kayserili sanayiciler olarak her zaman elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Sanayimizi Türkiye’de belli bir konuma getirdik. Daha da yukarılara taşımak adına el birliği ile hareket ederek, istişare içerisinde çalışmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.

 
 Son olarak şehrimize iki OSB daha kazandırmak için çalışma yürüttüklerine değinen Başkan Büyüksimitci, “Bunlardan bir tanesi Uzay Havacılık Ve Savunma Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, bir diğeri de Geri Dönüşüm İhtisas Organize Sanayi Bölgesi. Her iki OSB’miz için ön talep alıyoruz. Projemiz olgunlaştığı zaman detaylarını sanayicilerimizle paylaşacağız” şeklinde konuşmasını tamamladı. 

Kayseri-Sivas yolunda zincirleme kaza: 7 yaralı

Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.

Erciyes’te kayak sezonu bitmiyor! İşte nedeni

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.

4 bin 500 yıl öncede aynısı yapılıyormuş!

Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik tahmin raporu (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de pazar günü semt pazarı nerelerde kurulacak? (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Kocasinan’da öğrencileri sevindiren yeni destek projesi - İmzalar atıldı...

Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden dijital tanıtım atağı...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.

ERSİAT SOSYAL SORUMLULUK İÇİN TOPLANDI

Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil

Başkan Hızar'dan gövde gösterisi

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...

Kocasinan Şimşekspor'da hakem tepkisi

Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.

Hasketbol SK'da 15 maçta 32 oyuncu forma giydi

Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.

Tarih ve sanat TAREM'de hayat buluyor

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Talas Restorasyon Eğitim Merkezi (TAREM) kursiyerlerinin ortaya koyduğu el emeği eserlerle adeta bir sanat atölyesine dönüştü.

Kaldırıma çarpan otomobil 200 metre savruldu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çarptıktan sonra 200 metre savrulup, ağaca çarparak durabildi.

Nurettin Açıkalın: "Bu maçtan 3 puan alabilirdik"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, sahalarında ağırladıkları Alanyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu maçtan 3 puan alabilirdik. Oyuncularımızın göstermiş olduğu oyunu ve mücadeleyi tebrik ediyorum" dedi.

Kayserispor'un lisanssız oyuncu itirazına TFF'den açıklama!..

U19 PAF Ligi'nde mücadele eden Kayserispor U19 takımının 13. haftada oynadığı ve 2-1 kaybettiği Gaziantep FK müsabakası sonrası rakibin kaçak oyuncu oynattığı iddiasıyla itirazda bulunmuştu. Detaylar Haberimizde...

Baki Ersoy: "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçeleri üzerine yaptığı konuşmada, "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir" dedi.