Tarih: 15.05.2018 08:36

KAYSERİSPOR´UN RUHU GİTMİŞ!

Facebook Twitter Linked-in

Spor Toto Süper Lig´in 33. hafta kapanış mücadelesinde Kayserispor, sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor´u konuk etti. Kupayı evine götüren Akhisarspor, Kayserispor´u 2-1 yenerek ligde kalmayı da garantiledi. Kayserispor ise evinde oynadığı son lig maçını kaybederek taraftarını üzdü.

Süper Lig´de son hafta öncesinde Kayserispor son kez taraftarı önüne çıktı. Akhisarspor´u konuk eden Kayserispor, mücadelenin ilk yarısını golsüz eşitlikle tamamlarken, 90 dakika sonunda sahasında 2-1 mağlup oldu. Bu mağlubiyet Kayserispor´u son haftaya moralsiz götürürken, Akhisarspor cephesinde ise alınan galibiyet ligde kalmayı garantiledi.

Kadir Has Stadyumu´nda oynanan mücadelenin ilk yarısına Kayserispor´un santrası ile başlandı. 8.dakikada Mendes ceza sahası önünde topu Kravets ile buluşturdu. Kravets´in şutunda top az farkla auta çıktı. 20.dakikada Mendes´in sağ kanattan yaptığı ortada yükselen Kravets´in müsait durumdayken yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı. 28.dakikada ceza sahasında topla buluşan Deniz´in sert şutunda top farklı bir şekilde dışarı çıktı. 33.dakikada Akhisarspor´da sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Onur topu indirdi, topu önünde bulan Muğdat´ın vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı. 39.dakikada Muğdat´ın pasında ceza alanı içerisinde topla buluşan Seleznov, Kayserispor defansını geçtikten sonra altıpas içerisinde topu kaleye gönderdi. Yatarak müdahalede bulunan Levent Gülen topun ağlarla buluşmasını engelledi. 45.dakikada Boldrin´in pasında topla buluşan Kravets´in ceza yayı üzerinden sert şutunda top auta çıktı. Bu pozisyonun ardından ilk yarının son düdüğü çaldı ve taraflar devre arasına 0-0´lık eşitlikle girdiler.

Karşılaşmanın ikinci yarısına ise konuk ekip Akhisarspor´un vuruşu ile başlandı. İkinci yarının atak oynayan ekibi Akhisarspor oldu. 60.dakikada Seleznov, Kayserispor ceza alanına girdi. Seleznov´un şutunu kaleci Lung son anda çelmeyi başardı. 69.dakikada Muğdat orta alandan hareketlendi. Seleznov, Kayserispor ceza alanına girdi ve kalesini terk eden Lung´un bacak arasından topu filelere buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden yaklaşık 4 dakika sonrasında Akhisar, ikinci golünü kaydetti. Dakikalar 73´ügösterdiğinde Seleznov, Deniz Türüç´ten çalımladığı topu Muğdat´a ulaştırdı. Muğdat, kaleci Lung ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Soner´e verdi. Soner´in yerden düzgün vuruşunda gol sesi geldi ve Akhisarspor, Kayserispor karşısında 2-0 öne geçen taraf oldu. 79.dakikada Güray´ın soldan yaptığı ortada Kravets topu kafayla filelere gönderdi ve skoru takımı adına 1-2´ye getirdi. Ancak bu ol Kayserispor´a yetmedi ve uzatmalarda da başka gol olmayınca Kayserispor sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Akhisarspor ise bu galibiyet ile ligde kalmayı garantiledi ve karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşadı.

Kayserispor, ligin son haftasında Yeni Malatyaspor´a deplasmanda konuk olacak. Akhisar ise Fenerbahçe deplasmanında boy gösterecek.

Haber: Murat TURP




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —