Tarih: 08.03.2015 20:42

KAYSERİ'NİN HÜNERLİ HANIMLARI

Facebook Twitter Linked-in

HABERİ İZLE

Kayseri Valiliği'nin himayelerinde  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  ile Profesyonel Aşçılar Derneğince ortaklaşa gerçekleştirilen   ödüllü ‘Yöresel Yemek Yarışması'na,  ilimizin  bir birinden  hünerli  120 hanımı  hazırladıkları  yöresel yemeklerle  iştirak edip birinci olmak için yarışırken, hepsi bir birinden lezzetli yemekleri  tadarak  birinciyi seçmeye çalışan jürü üyelerinin işi hiçte kolay olmadı…

 

Sadece  Mantı, pastırma, sucuğu gibi lezzetleriyle meşhur olarak bilinen ilimizin  zengin mutfak kültürünü  daha geniş kitlelere tanıtılması maksadı ile  Kayseri Valiliği'nin himayelerinde  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  ile Profesyonel Aşçılar Derneğince ortaklaşa gerçekleştirilen   ödüllü ‘Yöresel Yemek Yarışması' gerçekleştirildi…

İlimizin hünerli  hanımlarının   yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, unutulmaya yüz tutmuş, artık sofralarda eskisi gibi yer almayan yemekler,  "Ana yemekler", Börek ve hamur işleri" ile  "Tatlılar" olmak üzere üç kategoride yarıştı. 

Aralarında Kay-Grup  Haber Koordinatörü Ceyhun Üsten'in  de yer aldığı   jüri  üyelerinin   beğenisine sunulan pırtımpırt, bal peteği şeklindeki tepsi mantısı, pehli, hakırdaklı lahana sarması, efsanevi lezzet  nevzine   gibi geleneksel yemekler  stantlarda  göz  doldurdu…

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, değerlendirme öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç yıldır düzenlenen yöresel yemek yarışmalarını geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını  vurgulayarak  amaçlarının yöresel yemekleri yaşatmak  olduğunun altını  çizerek  yarışmanın üç kategoride yapıldığını, her dalı alanında uzman olan kişilerin değerlendireceğini belirtti. 

Yarışmanın sonunda   dereceye giren hünerli ellere  ödülleri  organizasyon komitesi tarafından  takdim edilirken, hünerli eller  şimdiden  gelecek yıl hangi yemekle katılacağının planlarını yapmaya başlamışlardı bile….




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —