Tarih: 20.05.2020 15:34

KAYSERİ’NİN ÇİLEK FİDESİ TÜRKİYE’Yİ BESLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Burada konuşan İl Müdürü Şahin; işletmenin Kayseri’yi çilek üretiminde en güzel şekilde temsil ettiğini ve iç pazar çilek fidesi talebinin neredeyse üçte birinin karşılandığını belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin’in Develi’de buluna çilek fidesi üretim tesislerine düzenlediği ziyarete Bitkisel Üretim Şube Müdürü Mehmet Demirbaş ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Funda Kılıç’ta katıldı. 

Burada çilek fidesi üretim tesisleri hakkında bilgiler veren Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa ŞAHİN; " İlimizde her geçen gün artan tarımsal üretim yelpazesinin çeşitliliği üreticilerimiz için umut, bizler içinse gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Yaşadığımız bu zorlu dönem bize gösterdi ki, tarımsal üretimde stratejik ürünlerin daha da üzerine gidilerek üretimin artırılması sağlanmalıdır. Zira bu günler tüm dünyaya var olmanın, varlıklı olmaktan çok daha önemli olduğunu öğretti. Tarımda kendine yeterli değilsen, gıda güvenliğin yoksa aç kalıyorsan hiç bir varlığın önemi kalmıyor. İşte tüm bunların farkında olarak, bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretle, işletmemizin Kayseri'mizi ülke çilek üretiminde en güzel şekilde temsil ettiğini, iç pazar çilek fidesi talebinin neredeyse üçte birini karşıladığını görmekteyiz. Her yıl yaklaşık 250 dekar alanda üretim yapılan tesisimizle birlikte, 25 dekar büyüklüğünde modern topraksız çilek serası kurulmaktadır. İşletmemizde ayrıca 1.000 metrekare kapalı alana sahip soğuk hava deposu bulunmakta olup, seramızda yıllık 200-250 ton çilek hasat etmeyi planlamaktayız. Toplam üretim kapasitemiz iç pazar talebinin yaklaşık %25-30 unu karşılayacak şekilde olmakla birlikte, hızla büyüyen ve gelişime açık bir işletme olarak yoluna devam etmektedir. Kayseri'mizde 2019 yılında üretilen 31,5 milyon fide ile Türkiye' de lider bir konumda bulunmak, ayrıca yaşanılan bu güzel gelişmeler, üreticilerimizin geleceğe çok daha güvenli bakmalarına vesile olmakta ve varlıklı olmadan önce var olmak gerektiğini beyinlerimize nakşetmektedir” değerlendirmesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —