Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, ``Bugün Kayserililer olarak bir başka mutluluğu hep birlikte yaşamaktayız. İlimizde ‘Yılın Ahisi’ seçilen Develi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Üyesi Mahir Solak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu tarafından Türkiye genelinde her ilin ahileri arasından 2013 yılı Türkiye Ahisi seçilmiştir. Türkiye Ahisi seçilen Mahir Solak’a Kırşehir’deki etkinliklerde Ahi kaftanı giydirilecektir. Ben Tüm esnaf ve sanatkarlarımızı Türkiye’nin ahisi kabul ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum`` dedi.
1936 yılında Kayseri`nin Develi ilçesinde doğan Solak, ilkokulu Develi Merkez İlkokulu`nda okudu. 1950 yılında Mustafa Dedemen (terzi) ustanın yanında işe başlayan Solak, çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemini kapsayan 12 yıllık dönemde ustası ile birlikte çalıştı. Solak, askerlik görevini de ustalık dönemi içinde İstanbul Selimiye 8. Tümen`de yaptı. 1960 yılında evlenen 2 erkek, 2 kız çocuk babası Solak, 1962 yılında ısmarlama terzi ustası olarak kendi iş yerini açtı. Terzilik mesleğinde 20 çırak, kalfa ve usta yetiştiren, halen Develi ilçesi Uzun Çarşı`daki iş yerinde mesleğini devam ettiren Solak, 1 kişi istihdam ediyor.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...