Tarih: 17.07.2016 22:46

KAYSERİ´DEKİ GÖZALTI SAYISI YÜKSELİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Darbe girişiminin ardından soruşturma kapsamında gözaltılar başladı. Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Hakkari Çukurca´da görevden alınarak gözaltına alındı. Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat ve Hava Albay Erhan Baltacıoğlu tutuklandı.
Kayseri´de görev yapan ve hain terör örgütü FETÖ´NÜN darbe girişimine destek veren Hava Albay Erhan Baltacıoğlu ve Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat, darbe girişiminin hemen ardından Kayseri Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınmıştı. Kayseri´de 2 olan gözaltındaki komutan sayısı 3´e çıktı. 1. Komando Tugay Komutanı Aydoğan Aydın da Hakkâri Çukurca´da sorgulanmak üzere gözaltına alındı.
İlk iki komutanın da darbe girişimi sırasında yaptıkları yardımlar da netleşmeye başladı. FETÖ´CÜ Hava Albay Erhan Baltacıoğlu, darbe girişimi sırasında kimseye haber vermeden 6 nakliye uçağını izinsiz olarak kaldırdığı iddia edildi. Baltacıoğlu ayrıca, Cumhuriyet Savcılığı´nın gözaltı kararının ardından kendisini odasına kilitlediği, askerlerine kendisini almaya geldiklerini söyleyen herkesi ?vurun!´ emrini verdiği de ileri sürülen iddialar arasında yer alıyor.
Kayseri Terörle Mücadele Ekipleri´nce gözaltına alının Hava Albay Baltacıoğlu, sorgusunda Kayseri´de ki FETÖ yapılanmasına ilişkin detayları verdiği ve sorgusunun sürdüğü gelen haberler arasında yer alıyor. Kayseri´deki FETÖ yapılanmasının çözülmesi beklenirken Komando Tugay Komutanı Aydoğan Aydın Çukurca´da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Tuğgeneral Aydoğan Aydın´ın suçsuz mu yoksa FETÖ üyesi mi olduğu yapılan sorgusunun ardından belli olacak.
Öte yandan Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat´ın da akıbeti belli oldu. Emre Fırat ve Hava Albay Erhan Baltacıoğlu çıkarıldığı mahkemece hain FETÖ´CÜ olduğu tespit edilerek tutuklandı.
HABER: M. EMRE KİPMAN



17 TEMMUZ 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —