Tarih: 26.05.2019 22:13

KAYSERİ´DE LİGE VEDA KAYSERİSPOR 0-2 ERZURUMSPOR

Facebook Twitter Linked-in

Spor Toto Süper Lig´in 34. ve son haftasında İstikbal Mobilya Kayserispor, evinde BB Erzurumspor´u konuk etti. Kadir Has Stadı´nda oynanan maçta goller ilk yarıda geldi ve Erzurumspor, Kayserispor´u 2-0 yenmesine rağmen Süper Lig´den düştü.

Süper Lig´de son hafta karşılaşmaları oynandı. Alt sıralardaki takımlar için son derece kritik geçen mücadelelerden biri ise Kadir Has Stadyumu´nda sergilendi. Düşme hattından uzak olan Kayserispor, umutlarını son hafta maçına bırakan BB Erzurumspor´u konuk etti. Erzurumspor, Kayserispor karşısında ilk yarıda yakaladığı 2-0´lık üstünlüğü 90 dakika korudu ancak düşme hattındaki rakiplerinin aldığı sonuçlar neticesinde Erzurumspor yenmesine rağmen ligden düşmekten kurtulamadı.

Kadir Has Stadyumu´nda oynanan karşılaşmaya Kayserispor´un vuruşu ile başlandı. 12. dakikada Kayserispor atağa çıkarken Lopes´e baskı yapan Tsahaba topu kaptı. Bu oyuncunun pası ile hareketlenen Taylan şık hareketler ile ceza sahasına girdi Taylan´ın üç oyuncuyu geçtikten sonra yerden vurduğu top ağlarla buluştu ve Erzurumspor, Kayseri deplasmanında 1-0 öne geçti. 24. dakikada savunmadan Sapunaru´nun uzun topuna hareketlenen Chery ile topun arasına zamanında giren Sehiç önemli bir atağı sonlandırdı.27. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Chery´n kalecinin soluna vurduğu topu Sehiç şık bir hareketle kornere çeldi. 37. dakikada defansın arkasına attığı topla hareketlenen Emrah´ın bu topuna hareketlenen Kaleci Lung tehlikeyi ayakları ile önledi.43. Dakikada ise kendi sahasında kaptığı topla hareketlenen Taylan ceza sahasına girerken müsait pozisyondaki Sunu´yu gördü. Bu oyuncunun yerden yaptığı sert vuruş ağlarla buluştu ve skor Erzurumspor adına 2-0 oldu. İlk yarı Erzurumspor´un 2-0´lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısında da değişen olmadı. 54. dakikada gelişen atakta Tshabala´nın pasında topla buluşan Sunu´nun sol çaprazdan yaptığı vuruşta Lung topu kornere çeldi.58. dakikada Chery´nin ortası defanstan dönerken topu önünde bulan Varela´nın sert şutu Sehiç´in kucağında kaldı. 79. dakikada şık hareketler ile ceza sahasına giren Emrah´ın Kaleci Muammer ile karşı karşıya yaptığı vuruş direğin dibinden auta gitti. 89. dakikada Tshabala´nın yaklaşık 30 metreden vurduğu sert şutu Muammer parmaklarını ucuyla kornere çeldi. Son düdük ile birlikte Kayserispor taraftarı önündeki son maçını 2-0 kaybetti. Erzurumspor ise kazanmasına rağmen, rakiplerinin kaybetmemesinden dolayı Süper Lig´e veda eden taraf oldu. Kayserispor, 2018-2019 sezonunu 41 puan ve 10.sırada tamamladı.

 

HABER: MURAT TURP




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —