-
A-
-
A+
Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde, okuma yazma öğrenmek isteyen yetişkinler için ikinci dönem kursu başlıyor. İlçede daha önce düzenlenen kurslara yoğun ilgi gösteren kadın kursiyerlerin bu dönemde de çoğunluğu oluşturması bekleniyor.
Haftada 3 gün, ücretsiz eğitim
İkinci dönem yetişkin okuma yazma kursu, Çiftlik Şehit Üsteğmen Nevzat Altuntaş İlkokulu bünyesinde gerçekleştirilecek. Kurs, haftada üç gün olmak üzere Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri düzenlenecek. Dersler her gün 09.00 – 12.00 saatleri arasında yapılacak ve katılımcılardan yaş şartı aranmayacak.
Eğitimler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman eğitmenler tarafından verilecek. Kurs süresince temel okuma ve yazma becerilerinin kazandırılması hedefleniyor.
Başvurular için son gün belli oldu
Kursa katılmak isteyen vatandaşların, 8 Ocak Perşembe günü mesai bitimine kadar başvurularını doğrudan okula yapmaları gerekiyor. Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılara, resmi okuma yazma belgesi verilecek.
Kursla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, öğretmen Esra İncesu aracılığıyla ya da okul yönetimiyle iletişime geçebilecek.
Sarıoğlan’da açılacak bu kurs, özellikle eğitim hayatına geç katılan vatandaşlar için yeni bir kapı aralarken, hayat boyu öğrenmenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.


