Tarih: 09.09.2021 18:22

KAYSERİ SAKİNLERİ ÖNCE “SUCUK” DİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Pastırma ve sucuk denince akla ilk gelen şehir olan Kayseri’de vatandaşın ilk tercihinin sucuk mu, pastırma mı olduğunu merak edenler için ilimiz esnafına mikrofon uzattık ve bakın ne cevap aldık.

Pastırma ve sucuk üretimin merkezi olan ilimizde de, hem pastırma hem de sucuk çok tüketiliyor. Özellikle yaz aylarının gelmesi ve gurbetçi vatandaşların gelişi satışları yükseltiyor.

Pandemi ve normalleşme sürecinde pastırma ve sucuk satışlarını düştüğüne dikkat çeken  Pastırmacı esnafı Mustafa Öksüzkaya gurbetçilerin gelmesi ile hareketlenen satışaların  yeniden düşüşe geçtiğini vurgulayarak şöyle konuştu. “Pandemi süreci mevsim itibariyle bizim için iyi geçti. Pandeminin ilk zamanları durgunluk yaşadık. Bu durgunluğun sebebi ise vatanlarımızın korkusundan kaynaklanıyordu. Normalleşme ile birlikte iş hareketlenmeye başladı. Ramazan ayında olan kapanma ile yeniden durgunlaşma yaşadık. Gurbetçilerin gelmesi hareketlenmeye sebep oldu. Gurbetçilerin yeniden ülkelerine dönmeleri yeniden işlerimizi düşürüyor.”

İlimiz sakinlerinin sucuk mu? pastırma mı? tercih ettiği sorusuna sucuk olarak cevap veren  Öksüzkaya, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Ramazan ayının gelişi ile bir yükseliş oldu. Bu da kırmızı etin fiyatlarından dolayıdır. İşin özüne bakacak olursak en büyük sıkıntı yem fiyatlarıdır. Bu fiyatlara gelen zamlar, et ve et ürünlerinin fiyatlarının artmasına neden oldu. Sucuk satışlarımız, pastırmaya göre daha fazladır. Pastırma biraz daha lükse kaçıyor.”

Haber: Şevket Tekin




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —