Tarih: 22.10.2014 21:22

"Kayseri Orta Anadolu`nun Merkezi"

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`yi ziyarete Robert Bosch Vakfı CEO`su Prof. Joachim Rogall, Uluslararası İşbirliği Bölümü Avrupa ve Komşu Ülkeler Başkanı Atje Drexler ve diğer yetkililer ile Goethe Enstitüsü yöneticileri katıldı. Almanya`dan gelen konuklarla birlikte Başkan Özhaseki`yi ziyaret eden Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, İstanbul ve Ankara`da ofisleri olan Bosch Vakfının, Ankara`nın doğusunda da kültürel diyalog kurmak istediğini ve bu anlamda Kayseri`yi tercih ettiğini söyledi. Bosch Vakfı yöneticilerinin Kayseri`yi ve Abdullah Gül Üniversitesinin vizyonunu çok beğendiklerini ifade eden Sabuncuoğlu, iki ülkenin yakınlaşması için etkinlikler yapmak istediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Kayseri hakkında bilgi verdi. Kayseri`de ticaret kültürü olduğu için bir uzlaşı kültürünün hakim olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "Kayseri`de şehircilik açısından bakıldığında alt ve üstyapıda bir sorunumuz yok. Kültürde, sanatta, sporda altyapı çok sağlam. Erciyes`te kayak, şehirde su kayağı yapılabiliyor" dedi. Bosch Vakfının Abdullah Gül Üniversitesi ile yapacağı işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını dile getiren Özhaseki, yapılacak olan projelere destek verebileceklerini söyledi.

Robert Bosch Vakfı CEO`su Prof. Joachim Rogall da Kayseri`yi Orta Anadolu`nun merkezi olarak gördüklerini belirtti ve bu yüzden Kayseri`ye geldiklerini söyledi. Almanya`daki Türk asıllı insanların çoğunluğunun Orta Anadolu`dan olduğunu da belirten Rogall, Abdullah Gül Üniversitesi`nin vizyonunu da kendi fikirlerine çok yakın bulduklarını kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —