KAYSERİ EMNİYETİ KARIŞTI

KAYSERİ EMNİYETİ KARIŞTI

2009-2010 yılları arasında yaklaşık on ay süreyle Kayseri Emniyet Müdürlüğü yapan Arif Akkale yargı kararıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne geri döndü. Emniyet müdürü İbrahim Kulular ise karar üzerine izin alarak şehirden ayrıldı. Akkale'nin kısa sürede

       Yargı kararı Kayseri Emniyetini karıştırdı. Temmuz 2009 ile Mayıs 2010 tarihleri arasında yaklaşık on ay süreyle Kayseri’de Emniyet müdürlüğü yapan Arif Akkale, 5 yıl aradan sonra Yargı kararıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne tekrar döndü.

        Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın bir şehit cenazesinde Şehitlikte uğradığı saldırıdan kısa süre sonra kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden alınarak Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne verilen Arif Akkale eski görevine dönmek için İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı görüşmeler sonrasında Akkale Roma’ya Güvenlik Ateşesi olarak atanmıştı…

       Ateşelik görevinin yaklaşık bir yıl kadar önce tamamlanması ile Akkale, Yargı nezdinde tekrar girişimde bulundu. Ve İdari yargı kararı ile Akkale Kayseri Emniyet müdürlüğü görevine yeniden atandı. Akkale görevine başlamak üzere dün Kayseri’ye geldi.

      Ankara’da yaşanan gelişmelerden haberdar olan Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ında izin alarak şehir dışına çıktığı öğrenildi.

           İçişleri Bakanı Efgan Ala’nın Emniyet Müdürü Arif Akkale ile görüşerek bir başka görev teklif ettiği; ancak, Akkale’nin Bakanın teklifini kabul etmeyerek “Kayseri Emniyet Müdürlüğü,yada tekrar Roma görevi”  istediği  ileri sürülüyor.

      İçişleri Bakanı Ala’nın Bakanlık üst düzey bürokratlarına Akkale’nin göreve başlamasından hemen sonra  alınması talimatını verdiği iddia ediliyor… Akkale’nin muhtemelen pazartesi günü koltuğuna oturduktan kısa süre sonra, görevinden alınarak tekrar Kulular’ın eski görevine iadesi bekleniyor.

 

Haber izle



Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bayramlaştı
Talas Belediyesi'nden intihar girişimine ilişkin açıklama
"Dava konusu kayıtsız kurbanlıkta tazminat hakkı olmaz"
Başkan Çolakbayrakdar, kurban yerinde vatandaşlarla bayramlaştı
Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı: 2 gözaltı
Başkan Büyükkılıç, vatandaşlarla bayramlaştı
Acemi kasaplar acil servisleri doldurdu
Bayram öncesi şehit ailelerinden şehitlik ziyareti
Yahyalı’da bayramlaşma töreni yapıldı
Besiciler Başkan Yalçın'a teşekkür etti: "Bu konfor İstanbul'da yok"
Palancıoğlu'ndan Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajı
Başkan Yalçın "Bayramlar bir gönül, bir ruh şölenidir"
KAYÜ emeklilere de eğitim verecek
Fırtına ağaçları devirdi, araçlara zarar verdi
Melikgazi Kıyafet Evi büyük takdir topluyor