Tarih: 14.05.2013 00:16

KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI BÜLENT BİNGÖL

Facebook Twitter Linked-in

‘Türkiye’de Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuğun Geliştirilmesine Destek Projesi’ kapsamında toplantı düzenlendi.Toplantıda konuşan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, “Kişilerin üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri işlerden kaynaklanan hukuk uyuşmazlıklarında taraflar isterlerse hakim önüne gitmeden ve davanın görülmesi sırasında arabulucu önünde uzlaşacak, arabulucu önünde uzlaşamayan taraflar daha sonra mahkemeye gidebilecekler veya açılmış davaya devam edebilecekler” dedi.
Eras Otelde düzenlenen toplantıya, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Hız, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Baro Başkanı Fevzi Konaç ve çok sayıda hukukçu katıldı. Programda açılış konuşması yapan Baro Başkanı Fevzi Konaç, “Türkiye son yıllarda hukuk devleti olmak adına, yargısını hızlandırmak adına, yargının içinden geçtiği süreçte yaşadığı
sıkıntıları tamir ve telafi etmek adına güzel ve hoş adımlar atıyor. Arabulucuk ile ilgili olarak gündemimizde aslında Baro Başkanlığımıza eğitimcilerin eğitimi noktasında bir talepte bulunulduğu zaman gönderdiğimiz eğitime katılan arkadaşlarımız vasıtasıyla bir kısım bilgilere, altyapıya sahip olmuştuk. Türkiye'de bana göre eleştirilecek konulardan bir tanesi de mantıklı olarak Türkiye'de ‘kervan yolda düzülür’ noktasında bir yol yürüyüşü var. Bu tablonun daha olgun, daha iyi bir seviyeye gelmesi noktasında Adalet Bakanlığımız güzel adımlar atıyor, bu konu ile ilgili altyapıyı kurmaya gayret ediyor” diye konuştu.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl ise, “6325 sayılı hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk kanunu 22 Haziran 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanmış olup, yayına yayım tarihinden 1 yıl sonra kurul ve daire Başkanlığının kurulmasına ilişkin maddeler dışında yürürlüğe girecektir. Günümüzde etkili, uzun ve başarılı bir alternatif uyuşmazlık çözüm aracı olan arabuluculuk başta Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Pakistan, Singapur gibi ülkelerin yanında Avrupa Birliğine üye ülkelere kadar pek çok ülkede yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kişilerin üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri işlerden kaynaklanan hukuk uyuşmazlıklarında taraflar isterlerse hakim önüne gitmeden ve davanın görülmesi sırasında arabulucu önünde uzlaşacak, arabulucu önünde uzlaşamayan taraflar daha sonra mahkemeye gidebilecekler veya açılmış davaya devam edebilecekler. Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemini iyi uygulayıcılar elinde ülkemizdeki hukuk standartlarının yükselmesine katkı sağlayacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —