Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin 232 milyon liralık yatırımlarının da aralarında bulunduğu 587 milyon liralık yatırım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım´ın katıldığı törenle açıldı. Cumhuriyet Meydanı´ndaki toplu açılış töreninde Kayserililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kayseri bizim canımız ciğerimiz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile birlikte Abdullah Gül Üniversitesi içinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi´nin açılışını yaptıktan sonra toplu açılış töreni için Cumhuriyet Meydanı´na geçti. Kayserililer soğuk havaya rağmen meydanı tıklım tıklım doldurdu. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım´ın yanı sıra bakanlar, çok sayıda milletvekili, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı.
587 MİLYON TL´LİK AÇILIŞ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada 587 milyon lira bedelli 30 eserin hayırlı olması dileğinde bulunarak "Kardeşim Abdullah Gül adına yapılan Müze ve Kütüphane, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Açılışı yapılan eserler arasında Kayseri Büyükşehir Belediyemizin 52 trilyon liralık Bilim Merkezi, 41 trilyon liralık Güneş Enerjisi Santrali, 80 trilyonluk liralık elektrik alt yapısı, Kepsaş hizmet binası, Develi de karlama ünitesi, ilçelerimizde kadın gençlik merkezleri gibi yatırımları bulunuyor. Toplamda Büyükşehir Belediyemizin 232 milyon liralık bu yatırımlarının da açılışını yapıyoruz. Bu yatırımları şehrimize kazandıranlara teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmasında 15 Temmuz sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz´da asker kılığına girmiş teröristler bizleri esir almaya kalktılar. Ama onların hesabının üzerinde Allah´ın hesabının olduğunu bilmiyorlardı. Milletim gerekeni yaptı. Bu millet münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti. Şimdi nerede? Pensilvanya´da? Hadi gel. Kuyruğuna takılanlar da kaçıyorlar. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Bu şehitlerimizin, gazilerimizin hakkını alacağız bunu bileceksiniz. Kayseri bizim canımız ciğerimiz. Kayseri sadece ticaretin, sadece siyasetin değil aynı zamanda kanıyla canıyla bu memleketi koruyan kahramanların şehridir. 1,5 yılda terörle mücadele 27 Kayserili şehit düştü. 15 Temmuz´da üç Kayserili şehit düştü. Kayseri, son 1,5 yılda verdiği 30 şehitle ülkesi ve milletinin bekası için fedakarlığını gösterdi. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" dedi.
"KAYSERİLİNİN BAŞI ERCİYES DAĞI KADAR DİKTİR"
Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım da Kayseri´nin helal rızık, helal lokmanın şehri dolduğunu ifade ederek, "Kayserililer alın teri ile emeği ile geçindiği için her Kayserilin başı Erciyes dağı kadar diktir" dedi. 15 Temmuz sürecine de değinen Başbakan Yıldırım, "Sevgili Kayserililer demokrasiye 15 Temmuz´da verdiğiniz destek, yazdığınız destan tüm Türkiye´ye emsaldir" diye konuştu.
AK Parti iktidarları döneminde Kayseri´ye yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Başbakan Yıldırım, sözlerinin sonunda "Biz bölücü siyaset değil birlik siyaseti, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapıyoruz. Ülkemiz her türlü saldırıya karşı güçlüdür" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin hizmet ve yatırımlarının da aralarında bulunduğu 30 eserin açılışı yapıldı.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...