Güncel
14 Aralık 2012 - 01:00
Güncelleme: 14 Aralık 2012 - 01:00

KART ÇUVALLADI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatlarla vatandaşa sucuk dağıtmasının ardından CHP Genel merkezi şehrimize Atilla Kart Başkanlığında 6 kişilik milletvekili heyeti

KART ÇUVALLADI

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Başkan Özhaseki’nin CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan aldığı tazminatlarla halka dağıttığı sucuk Başbakan Erdoğan tarafından TBMM bütçe görüşmelerinde bu cümlelerle dile getirilmişti. Başkan Özhaseki’nin halka 3,5 ton sucuk dağıtmasının yankıları aradan geçen 5 güne rağmen devam edince CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Atilla Kart başkanlığında 6 kişilik milletvekili heyetini Kayseri’ye gönderdi.

 

Sabah saatlerinde Kayseri Adliyesi'ne gelen CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Konya Milletvekili Atilla Kart, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya izleyici olarak katıldı. CHP Kayseri İl Teşkilatı da davaya kalabalık bir toplulukla katıldı.

 

            Duruşma sonrası CHP İl teşkilatında bir basın toplantısı düzenlendi. İlk konuşmayı yapan İl Başkanı Sadık Atilla “Genel Başkanımız 2009 bütçe görüşmelerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesiyle ilgili bir dosya açıklamıştı. AKP iktidarı şunu yapıyor. Davanın esasıyla ilgisi olmayan ve Yargıtay aşamasında olan bir davada sanki Yargıtay’dan dönmüş, dava tamamen kazanılmış gibi bir icraat içindeler. Oysaki yargı süreci hala devam ediyor ve bu tavırlarıyla yargıyı etki altına almak istemektedirler. Son günlerde bu sucuk mevzuu epeyce konuşuldu. Bütçe görüşmeleri sırasında bu konunun ortaya çıkması bizce çok manidardır.” dedi.

 

Daha sonra söz alan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, lideri Kılıçdaroğlu nu başkan Özhaseki’ye 78 bir TL ‘LİK tazminat ödediği iddialarını yalanlayamayarak sadece ''Genel başkanımız hakkında tazminat davası anlamında kesinleşen bir tane dosya yok.” şeklinde konuştu.

 

İncesu Belediyesi merkezli halen devam eden  ve nasıl sonuçlanacağı belli olmayan bir davayı suç isnadı sübut bulmuş gibi defalarca dile getiren Atilla kart, Kılıçdaroğlu’nun ve kendisinin kaybettiği tazminat davalarıyla ilgili yerel mahkeme kararını görmezden gelmeye çalıştı.

 

Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun son bir buçuk yılda defalarca dile getirdiği iddiaları görmezden gelen Atilla kart, her hangi bir kişiye suçlama yapmadıklarını belirterek, ''Biz ilk günden beri falan suçludur, falan suçsuzdur demiyoruz. Biz Kayseri Belediyesi odaklı, mülki idare odaklı, çok ciddi yolsuzluk iddiaları var diyoruz. Biz bunların araştırılmasını merkezi hükümet, Ankara engelliyor diyoruz. Bırakın yargı suçluları bulsun ve tüm Kayseri belediyesi çalışanları zan altında kalmasın diyoruz. Kayseri Belediyesi kurum olarak zan altında kalmasın diyoruz'' diye konuştu.

 

Basın toplantısının ardından gazetecilere söz hakkı veren Kart ile soru soran gazeteciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

 

Bir gazetecinin ''Genel başkanınız 9 katlı benzin istasyonu yeri rüşvet olarak verildi sözleri üzerine açılan davada, genel başkanınız mahkum edildi ve 20 bin lira tazminatı ödedi. Sizin meclis üyesi yolsuzluk yaparak 384 daire aldı sözleriniz üzerine açılan davada ise 5 bin lira tazminat davasına mahkum edildiniz. Genel başkanınız hakkında açılan 30 davanın reddedilmesi genel başkanınızın haklılığını göstermez. Çünkü o davalar usul yönünden iptal edildi. Siz genel başkanınızı haklıymış gibi gösteriyorsunuz'' şeklindeki soru üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

 

CHP Konya milletvekili Atilla Kart, geçtiğimiz yılın ocak ayında 17 arkadaşıyla birlikte yaptığı suç duyurusunun Kayseri adliyesi tarafından takipsizlikle sonuçlanmasına ilişkin soruların cevaplarını da geçiştirdi. Kart, kendisini haksız mal edindiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu Mehmet Tarınç’ın açtığı davadan da 5 bin TL tazminat kaybetmesini ise “evet kaybettik ancak Yargıtay süreci devam ediyor” sözleriyle  değerlendirdi.
Anahtar Kelimeler: 0

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9