Tarih: 04.04.2012 12:09

KART, ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINA YÜKLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki yıl bütçe görüşmeleri esnasında dile getirdiği Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialar Yargının 2. kez verdiği kovuşturmaya yer olmadığı” kararına rağmen, CHP Milletvekili Atilla Kart tarafından yeniden dillendirildi. Bilindiği gibi Kılıçdaroğlu'nun konuyu Türkiye gündemine taşımasından sonra Başkan Özhaseki düzenlediği basın toplantısında CHP Lideri'nin açıklamalarındaki yalan ve yanlışları belgeleri ile ortaya koymuştu. 2007 yılında yerel mahkeme ve Yargıtay kararları ile kesinleşen konuyu Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine Atilla Kart başkanlığındaki 18 CHP milletvekili yeniden Adliyeye taşıyarak suç duyurusunda bulunmuştu.

      Kayseri Adliyesinde görevli üç cumhuriyet savcısı yaklaşık 8.5 ay yaptığı inceleme sonrasında başta Başkan Özhaseki olmak üzere suçlanan çok sayıda belediye görevlisi ve vatandaşla ilgili olarak ikinci kez kovuşturmaya yer olmadığına” hükmetmişti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Savcılık kararını görmezden gelerek iddiaları bir kez dana yineledi ve Cumhuriyet Savcılarını suçladı…

 Kart, Cumhuriyet Halk Partisi Kuran-ı Kerim derslerine karşı mı çıkıyor?” yönündeki soruya CHP Kuran-a karşı çıkıyor gibi bir sözün sarf edilmesi kimsenin haddine değildir.Bu Dünyada kim ne kadar inanıyor yada inanmıyor, bunu kimse bilemez. Hiç kimse kimsenin inancını tartışamaz” dedi.

CHP Milletvekili Kart, öte yandan  Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevinin vakar ve şerefiyle bağdaşmayan, hizmetin aksamasına ve ihlâline yol açan, Türkiye Cumhuriyeti organlarını ve anayasal kurumlarını büyükelçilere istihbar eden, yargının bağımsızlığını ve güvenirliliğini ayaklar altına alan eylem ve davranışları sebebiyle dava açtık” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —