Umre ziyaretinden dönen vatandaşlar başta olmak üzere Ocak ayından bu yana yurt dışından girişi yapan ve hiçbir karantina uygulamasına tabi tutulmayan çok sayıda vatandaşın Korona Virüs taşıyıcısı olma ihtimallerinin yüksek olduğu vurgulanarak bir an evvel sağlık kuruluşuna baş vurarak test yaptırmaları istendi.
Çin, Güney Kore ve İran’ın ardından Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bütün dünya Korona Virüsü salgını ile baş edebilmek adına mücadele verirken sayıları her geçen gün artan virüsten etkilenen hasta sayısı ülkemizde de tehlikenin giderek büyüdüğünün bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son aylarda Umre ziyareti başta olmak üzere yurt dışından yurda giriş yapan ve karantina uygulamasına tabi tutulmayan vatandaşların salgını yaymaya devam etmelerinden endişe ediliyor.
İddialara göre sadece Kayseri’de son aylarda 1000’e yakın kişinin yurt dışından geldiği ve hiçbir karantina ve sağlık kontrolüne tabi tutulmadan vatandaşın arasına karıştığı, bu kişilerin arasında çok sayıda virüs taşıyıcısı olduğu bu kişilerin bulaştırdığı virüs mikrobu nedeni ile sadece önceki gün ilimizde 8 kişiye uygulanan Korona Virüsü testinin pozitif çıktığı, bu kişilerden bir kadın diğeri erkek olmak üzere ikisinin sağlık durumunun ağır olduğu konuşuluyor.
Bütün bu iddiaların ardından vatandaşların çok dikkatli olması, 2020 yılı başından itibaren yurt dışı ziyaretinden dönen Umreciler başta olmak üzere herkesin Korona Virüsü testi yaptırmak üzere Şehir Hastanesi’ne başvurması tavsiyelerinde bulunulurken; vatandaşlarında çevrelerinde durumundan şüphelendikleri insanlar var ise ALO 184 hattını arayarak ihbarda bulunmalarının faydalı olacağı vurgulandı.
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de