Tarih: 17.02.2017 16:35

KAR VOLEYBOLU AVRUPA KUPASI BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

2017 CEV Kar Voleybolu Avrupa Kupası Erciyes Dağı´nda bugün başlayacak. 18-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kar Voleybolu Avrupa Kupası´nın 1. Turu ilk kez Erciyes´te gerçekleştirilecek. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Türkiye Voleybol Federasyonu ve Erciyes A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan Kar Voleybolu Avrupa Kupası´na Türkiye, Romanya ve Slovakya gibi ülkelerden 13 erkek, 10 bayan olmak üzere 23 takımın katılacak.

CINGI ? ERCİYES´TE BU FAALİYETLERİ SÜREKLİ HALE GETİRECEĞİZ?

Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, ?Kar Voleybolu Kupası´nın Türkiye´de ilk kez başlangıç ayağını Kayseri´de yapacağız´ dedi. Cıngı sözlerini şu şekilde sürdürdü;

?Bu hafta sonunda gerçekleştireceğimiz en önemli etkinlik, ülke olarak sahip çıktığımız Avrupa Voleybol Konfederasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu´nun ülkemizde ilk kez uygulamaya koyacağı, Kar Voleybolu Avrupa Kupası´nın başlangıç ayağını Erciyes´te yapacağız. Erciyes netice itibariyle kış sporları merkezi olmasına rağmen karla yapılabilecek bütün aktiviteleri Erciyes´te yapmaya gayret ediyoruz. Her hafta Erciyes´te farklı bir organizasyon gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kar voleybolu turnuvası da Türkiye´de ilk defa başlayacak. Dünya´da ilk kez 2008 yılında oynanmaya başladı. 2015 yılından itibaren de ulusal ve uluslar arası kategoriye alındı. Bu yıl da ikincisi düzenleniyor. Bizim açımızdan çok önemli bir aktivite olacak. Sadece Türkiye´de değil Avrupa´da da ses getirecek. Organizasyon için paydaşlarımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Hedefimiz, bu işleri bir kez yapıp bırakmak değil, sporun kitlesel bir kavram olduğu gerçeği ile Erciyes´te bu faaliyetleri sürekli hale getirmek.?

ASLANTAŞ ?ERCİYES´TE TURİZM İLE SPORU BİRLEŞTİRECEĞİZ"

Türkiye Voleybol Federasyonu As Başkanı Alper Sedat Aslantaş ise bu şampiyonanın ilk ayağının ilk kez Türkiye´de yapılacağına dikkat çekerek, şöyle dedi: ?Erciyes´in turizm potansiyeli ile sporu birleştireceğiz. En kapsamlı şekilde bu organizasyonu Erciyes´te yapacağız. Değişik ülkelerden sporcular bu şampiyonaya katılacak.?

Diğer yandan müsabakalar erkekler ve bayanlar kategorilerinde ayrı ayrı çift eleme usulüne göre oynatılacak. Turnuva sonunda her bir kategoride ilk 8´e giren takımlara para ödülü ve kupaları verilecek. Erciyes Kayak Merkezi, Develi Kapı´da ilk müsabakalar bugün sabah 09.00´da üç sahada başlayıp, akşamüstü 17.00´ye kadar devam edecek. 19 Şubat Pazar günü ise müsabakalar erkeklerde ve kadınlarda yarı final maçları ile sabah 09.00´da başlayacak. 10.00´da üçüncülük maçları oynanırken final müsabakaları ve ödül töreni ise 11.00-12.45 saatleri arasında yapılacak.  

Haber: Şevket Tekin

 



16 SUBAT 2017 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —